Societat

badalona

Els deutes de l'Ajuntament ofeguen les entitats juvenils

L'Ajuntament de Badalona els deu diverses factures i tot fa pensar que no veuran cap euro fins al gener

Algunes entitats asseguren que el consistori posa traves burocràtiques per retardar el pagament

Amb l'aigua fins al coll. Així declaren estar diverses entitats juvenils de Badalona com a conseqüència del retard que acumula el pagament del deute que l'Ajuntament d'aquesta ciutat té acumulat amb els diferents col·lectius (a molts proveïdors els ha comunicat que no estarà en disposició d'abonar factures fins al gener). A alguns, l'administració local els deu els diners que han de cobrar a canvi de gestionar algun casal de joves. Gairebé tothom coincideix a assegurar que tenen pendent d'ingressar els diners de diverses subvencions municipals. Des de l'esplai la Mussara expliquen que a hores d'ara estan al corrent de pagament del concurs públic per la gestió del casal de joves de Sant Crist tot i que han passat uns mesos amb endarreriments i apunten que els principals problemes els tenen perquè no han rebut de l'Ajuntament els diners de cap de les subvencions pels programes d'enguany.

Víctor Cussó, director de projectes de la Mussara, assegura que la Generalitat els ha notificat que algunes subvencions sol·licitades tindran retallades de fins al 50%, però l'Ajuntament encara no els ha dit “ni tan sols si ens les pagaran”. Per aquest motiu, explica que hauran de plantejar-se quins programes ofereixen de cara a l'any vinent i afirma que hi ha alguns programes de caire social que s'anul·laran perquè no poden afrontar les despeses només amb les aportacions dels socis. “Hi ha moltes famílies que no ens poden pagar la quota i cada cop és més complicat trobar patrocinadors privats”.

Des de l'associació juvenil La Rotllana (entitat que gestiona els casals de Llefià i la Salut), Salva Periago indica que l'entitat no ha cobrat el mes de juny, ni setembre ni octubre. La factura pendent suma uns 23.000 euros. Han salvat els mobles perquè una fundació privada els ha ajudat. No tothom corre la mateixa sort. Marta Hernández, d'El Gripau Blau (entitat que gestiona el casal de Morera) també admet la situació de precarietat que viuen: “Ja estem retallant i no ens podem permetre renovar material vell, com ara els ordinadors”. Encara no han cobrat els casals d'estiu.

Des de l'empresa Iniciatives i Programes, que gestiona el Vadejoves, eviten parlar de problemes, asseguren que estan tranquils perquè l'estat de les finances municipals no té repercussió en la seva activitat però tenen clar que fins al gener no veuran ni un euro. Això sí, confien en la paraula de l'Ajuntament de Badalona. També creuen que la seva situació dista una mica de la de les entitats juvenils, en condicions més precàries perquè no es tracta d'empreses. “Nosaltres som proveïdors de l'Ajuntament, i estem afectats per la mateixa situació que la resta de proveïdors”. També hi ha alguna entitat, com l'Ateneu de Pomar, que assegura que està al corrent de cobrament.

Factures que abans admetien, ara no ho fan. Sembla que volen endarrerir els pagaments
Marta Hernández
el gripau blau
Ara per ara ens falten diners fins i tot per fer despeses tan corrents com comprar folis
Víctor Cussó
esplai la mussara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.