Societat

la vida social

Olot, Verges i Sant Feliu de Pallerols ja són bé patrimonial

El govern concedeix el màxim distintiu tradicional a les seves festes

També reconeix el via crucis de Sant Hilari

El govern de la Generalitat ha reclassificat com a festes patrimonials d'interès nacional la processó de Verges, les Festes de la Mare de Déu del Tura d'Olot i la festa major de Sant Feliu de Pallerols. Fins ara, estaven qualificades com a festes d'interès nacional. En tots tres casos, a part del context concret de la processó i de les festes en si, hi ha elements que han contribuït decisivament a aquesta distinció. La Dansa de la Mort, d'origen medieval, és l'aspecte més rellevant i distintiu de la processó de Verges. Els gegants més que centenaris de Miquel Blay i Celestí Devesa, que amb els nans, els cavallets i el capgròs Cap de Lligamosques formen un tot, són l'aspecte més tradicional i rellevant del Tura d'Olot. A Sant Feliu de Pallerols, també la comparsa de cavallets i els gegants, amb les quatre danses tradicionals del Matadegolla, la Sardana Curta, el Contrapàs i el Ball Pla que executen, són un element únic i distintiu de la festa local.

El ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses va ser declarat l'any passat element festiu patrimonial. Ara, el govern ha reclassificat igual el via crucis vivent de Sant Hilari Sacalm, que data del 1941, però que prové d'una tradició de més de 250 anys.

LA DATA

23.11.10.
És una data
històrica, perquè el govern ha declarat les tres primeres festes patrimonials gironines.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.