Societat

barcelona

Joves de Gràcia reclamen la gestió de l'espai jove La Fontana

S'oposen al fet que l'Ajuntament faci un concurs per adjudicar-la i que recaigui sobre una empresa privada

Una trentena de joves del barri de Gràcia de Barcelona es va reunir ahir a la plaça de la Vila de Gràcia per presentar el projecte de gestió pròpia de l'espai jove La Fontana, un casal de joves inaugurat fa un any i mig, i per al qual l'Ajuntament de Barcelona preveu ara obrir un concurs per adjudicar-ne la gestió. Els joves, membres de les nou entitats que integren la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia, van lamentar que el consistori iniciï aquest tràmit administratiu quan ells ja fa dos anys que reivindiquen que “les entitats juvenils del barri siguin les que gestionin aquest equipament”, va dir ahir Gerard Solís, portaveu d'aquesta plataforma.

El model de gestió d'aquest espai per part d'aquest col·lectiu es basa a fer de la música l'eix principal de la seva activitat malgrat el foment de la resta d'inquietuds culturals del barri, així com fer del casal un punt de dinamització social per a la resta del teixit associatiu de Gràcia. Els joves neguen que amb l'autogestió que proposen vulguin apropiar-se de l'espai, i asseguren que “serà de tots” i que tots en seran responsables. “Fins ara el casal ha funcionat com un hotel d'entitats i els joves no podem ser mers consumidors de serveis”, va dir Solís abans de criticar que l'Ajuntament “promogui la participació ciutadana i, en canvi, giri l'esquena a un associacionisme històric com el de Gràcia”.

LA FRASE

Una empresa no coneix millor que nosaltres les inquietuds i els gustos dels joves del barri
Gerard Solís
portaveu de la plataforma d'entitats juvenils de gràcia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.