Societat

Sense vols a Girona i gairebé 10.000 viatgers frustrats

La companyia Ryanair anul·la totes les operacions, 26 arribades i 26 sortides, i l'aeroport gironí queda inactiu tot el dia

Avui es preveu reprendre l'activitat, tot i que persistiran les incidències

Quan passaven pocs minuts de les deu del matí, per la megafonia de la terminal de l'aeroport Girona-Costa Brava s'anunciava la cancel·lació de tots els vols de Ryanair d'ahir, un total de 52 operacions (26 sortides i 26 arribades). La frustració i indignació dels usuaris no es va fer esperar. A aquella hora, els passatgers dels vols a Estocolm i Milà ja havien facturat l'equipatge i estaven a punt d'embarcar –als que anaven a Estocolm ja els havien anul·lat el vol, divendres al vespre, quan ja estaven asseguts dins l'avió i amb els motors gairebé en marxa.

La companyia irlandesa Ryanair, veient la incertesa que generava la vaga de controladors aeris, va decidir prendre aquesta mesura dràstica. I, malgrat que l'espai aeri estatal es va reobrir a primera hora de la tarda, l'aeroport de Girona va estar inactiu tot el dia. La previsió d'Aena és que avui, si es manté l'espai aeri obert amb normalitat, es reprengui l'activitat a la instal·lació gironina. Però ja va anunciar que els problemes persistiran, tot i que no seran com els d'avui.

Prop de 10.000 afectats

L'anul·lació de tots els enlairaments i aterratges va afectar gairebé 10.000 persones que, en una situació de normalitat, haurien passat per l'aeroport gironí. Per avui, hi ha previst el trànsit de 9.700 passatgers, més els afectats d'ahir que es vulguin reubicar en algun vol. Això, però, serà difícil, perquè abans de la vaga ja estava previst que els vols anessin molt plens. Per això la majoria de persones que ahir es van quedar sense vol van optar per reclamar el reemborsament dels bitllets. Això va generar llargues cues de passatgers als taulells de reclamació. Tot i que aquestes reclamacions també es podien fer per internet, gairebé tots els afectats van preferir fer-la al mateix aeroport. La indignació vers els controladors era evident.

D'altra banda, la fiscalia de Girona, per ordre de la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, va obrir diligències per investigar si la vaga dels controladors suposa una infracció de la llei de la navegació aèria.

Avions sense viatgers

Durant la tarda d'ahir van començar a arribar avions a la instal·lació gironina. Anaven buits i simplement se situaven a lloc per avui al matí intentar iniciar l'activitat. Ryanair va emetre un comunicat ahir a la tarda en què manifestava la intenció d'operar amb normalitat aquest matí. Tot i això, ja avançava que tots els vols estan sotmesos a retards o fins i tot a cancel·lacions ja que no tot el personal és a la base.

LA XIFRA

52
operacions
són les que es van anul·lar ahir a l'aeroport Girona-Costa Brava, 26 sortides i 26 arribades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.