Societat

25 hores en autocar i 7.000 euros pel teatre

La companyia amateur de Ripollet La Careta Teatre fa mans i mànigues per anar a Londres durant el caos aeri

Després d'un llarg viatge, i amb les butxaques escurades, hi arriben per representar ‘Bodas de sangre'

Passió i compromís amb el teatre. Així és com es pot definir l'afició per les arts escèniques del grup de seixanta persones de la companyia de teatre amateur de Ripollet La Careta Teatre, que aquest cap de setmana han viatjat durant 25 hores en bus i han pagat 7.000 euros per arribar a Londres a temps per a les quatre representacions de la seva adaptació de Bodas de sangre.

La vaga de controladors aeris va deixar tot l'equip teatral i els acompanyants a terra i el grup va decidir llogar un autocar per fer els més de 1.100 quilòmetres que separen Barcelona de Londres. “Ha estat una odissea”, va confessar cansada a l'ACN Aurora Lledó, una de les membres del grup poc després d'arribar a la capital britànica. Per terra, mar i, fins i tot, per aire. Així és com tots els membres de La Careta Teatre van aconseguit arribar a Londres per fer quatre representacions de Bodas de sangre, de Federico García Lorca, al teatre Technis, a Camden Town. La majoria han estat 25 hores en un autocar per creuar França, agafar un ferri al canal de la Mànega i arribar, finalment, a la capital del Regne Unit.

D'altres, però, han optat per agafar un taxi des de Barcelona fins a Marsella, des d'on han pogut volar sense problemes fins a Londres. Entre els uns i els altres, 25 hores de viatge i una inversió de més de 7.500 euros entre autocars, taxis, ferris i avions, que esperen poder reclamar a la seva companyia aèria o als controladors. “Havíem d'arribar a Londres com fos”, va declarar Lledó, que anava a l'autocar. “Havíem d'actuar dilluns i dimarts. Hi havia totes les entrades venudes i no podíem decebre la gent que ens ha contractat”, hi va afegir.

Els membres de La Careta Teatre ja van presentar una reclamació a l'aeroport per la cancel·lació del seu vol, però també esperen rebre una compensació per tot el que han hagut d'invertir per arribar a la seva destinació a temps per a l'estrena de l'obra. Després d'hores de viatge i nerviosisme, el grup va aixecar ahir el teló a Londres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.