Societat

Assange: “No disparin al missatger per revelar veritats incòmodes”

El fundador de Wikileaks, empresonat a Londres, defensa la divulgació de documents confidencials dels EUA en un article publicat en un diari australià

Assegura que les societats democràtiques necessiten “mitjans forts per mantenir l'honestedat dels governs”

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha defensat la divulgació de documents confidencials dels EUA en considerar que és necessària per exercir una funció de control sobre els governs, en un article titulat No disparin el missatger per revelar veritats incòmodes i publicat aquest dimecres al diari australià The Australian.

En el text, Assange, detingut aquest dimarts a Londres, defineix el seu web com un instrument de les noves tecnologies de la informació i la comunicació per difondre veritats “que han de ser publicades” amb l'objectiu d'acabar amb la desconfiança en els governs, valor que va motivar la creació de Wikileaks.

“Les societats democràtiques necessiten mitjans forts per mantenir l'honestedat d'un govern”, ha asseverat, posant com a principal exemple el seu portal. “Wikileaks forma part d'aquest mitjans perquè té por de publicar veritats”, assegura.

“En una carrera entre el secret i la veritat, sempre guanyarà la veritat”, ha dit Assange citant Rupert Murdoch, propietari del diari australià on ha publicat el seu article.

A més, Assange ha rebutjat l'argument esgrimit pel departament d'Estat nord-americà per criticar les filtracions de Wikileaks, en recordar que fins ara cap persona ha estat atacada per aparèixer en documents sobre la guerra de l'Iraq, l'Afganistan o en els cables diplomàtics.

A més, el fundador de Wikileaks es mostra la seva sorpresa en constatar que cap dels mitjans impresos als que ha facilitat l'últim material divulgat (The New York Times, The Guardian, Der Spiegel, Le Monde i El País) han estat denunciats o perseguits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.