Societat

trànsit

Una nova concessionària gestionarà les autopistes catalanes en lloc d'Acesa

Invicat, societat creada per Abertis, passa a assumir la gestió de l'autopista del Maresme i la C-33

La mesura facilitarà les inversions de la Generalitat

El govern de la Generalitat en funcions ha aprovat la creació de la concessionària d'autopistes Invicat –Infraestructures Viàries de Catalunya–, una societat que gestionarà les autopistes sota competència de l'administració catalana, fins al moment a les mans d'Acesa, que mantindrà el control de les dues autopistes de titularitat estatal a Catalunya (AP-2 i AP-7).

Amb la descentralització, la Generalitat disposarà de comptes diferenciats sobre la gestió de les autopistes i podrà fer un pla econòmic i una política inversora diferenciats de les autopistes de control estatal. Fins ara, el govern es trobava moltes traves a l'hora d'aplicar mesures a les autopistes, ja que la concessió estatal de les vies dificultava les negociacions entre Acesa i la Generalitat.

Invicat, que ha estat creada per Abertis, gestionarà les autopistes C-31 i C-32, en el tram Montgat-Mataró-Palafolls, i la C-33, entre Barcelona i Montmeló, tot i que en el futur està previst que aspiri a concursos de noves concessions viàries a Catalunya. Invicat també podria assumir i integrar les participacions d'Abertis en altres societats que gestionen autopistes de titularitat de la Generalitat.

D'altra banda, la Generalitat ha aprovat finançar amb 21 milions, provinents de transferències de l'Estat, part dels descomptes i bonificacions aplicats als peatges catalans el 2009. La resta de despesa –30 milions– serà abonada pel govern català.

30
milions
d'euros ha d'abonar la Generalitat pels descomptes i bonificacions aplicats el 2009 als peatges catalans
2
autopistes
encara es mantenen sota control de la concessionària estatal Acesa, l'AP-2 i l'AP-7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.