Societat

Meteorologia

Protecció Civil activa el pla d'emergència per neu

Les nevades podrien afectar 13 comarques i, puntualment, arribar a cotes de 200 metres

Catalunya va registrar ahir la nit més freda d'aquesta tardor i tot fa preveure que la situació es repetirà amb les dades d'avui i demà. A més, per avui, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació de risc per fred a 18 comarques del nord de catalunya i un altre avís per risc de neu a 13 comarques als dos extrems del nord del país. Com a conseqüència d'aquest avís, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir a les 20.00 hores la fase d'alerta del pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat).

Vint-i-nou de les 166 estacions automàtiques del SMC van marcar ahir temperatures mínimes per sota dels 0 graus. La temperatura més baixa es va registrar a Sasseuva, a 2.228 metres d'altitud, amb 17,1 graus negatius.

Les previsions per avui indiquen que des de començament del matí fins a migdia s'esperen “nevades febles i disperses al Pirineu”. A partir de migdia hi pot haver alguns ruixats febles i aïllats en punts del quadrant nord-est del país, segons les previsions del SMC. “La cota de neu baixarà dels 600 als 400 metres, tot i que a partir del vespre la cota pot baixar esporàdicament fins als 200 metres”. L'avís de situació meteorològica de risc per neu afecta avui la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i deu comarques gironines i del nord de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.