Societat

Tortosa

El bisbe vol un govern “més sensible” amb la catedral

Xavier Salinas reclama un conveni marc amb l'Ajuntament, la Generalitat i altres institucions per acabar totes les obres i mantenir l'exposició permanent, que té un dèficit anual de 38.000 euros

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, va reclamar ahir la signatura d'un conveni marc amb l'Ajuntament, la Generalitat i altres institucions i administracions públiques. L'objectiu seria finançar les obres de la catedral i poder mantenir oberta l'exposició permanent, ja que ara té un dèficit anual de 38.000 euros. Amb el conveni, es resoldria el dèficit i la catedral podria continuar inclosa en la targeta turística Tortosa Card. Segons Salinas, la taxa municipal no té en compte el manteniment de l'exposició, i el bisbat deixa d'ingressar una part dels diners que rebria si gestionés directament les entrades.

A part, s'evitarien situacions com la de la reconstrucció de les escales de la catedral. Unes obres que encara no estan pagades del tot. Salinas va detallar que l'aportació del mecenes tortosí José Celma Prieto ha estat de 240.000 euros, i que la resta del pressupost (uns 210.000 euros) l'ha assumit el fons diocesà d'obres. “Ara tenim l'esperança d'aconseguir més recursos, amb la col·laboració de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, per poder restituir la quantitat que ens ha faltat”, va dir.

En la mateixa línia, el bisbe va afirmar que espera “molta més sensibilitat” del nou govern català cap a la catedral de Tortosa. Salinas va agrair que el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, fes “el possible i l'impossible” per costejar l'obertura de l'exposició permanent amb un milió. Però després, “potser per falta de recursos”, el bisbat no ha vist “la mateixa sensibilitat” en inversions com les escales de la catedral i altres obres. En canvi, Salinas va destacar positivament la implicació de l'Ajuntament tortosí i de la Diputació de Tarragona en la rehabilitació de l'arxiu de la catedral, que té un pressupost de més d'un milió d'euros. De la mateixa manera, el bisbe va agrair les gestions realitzades a Madrid pel senador Joan Sabaté, per restaurar els contraforts i els pinacles amb 350.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.