Societat

Solidaritat

S'obre un economat a Salt que atendrà 300 famílies

És el quart centre de distribució d'aliments de les comarques gironines

El d'Olot es posa en servei aquesta setmana i el de Lloret, que completarà la xarxa, s'estrenarà el mes vinent

El centre de distribució d'aliments de Salt ja s'ha posat en servei. Ahir, l'alcaldessa del municipi, Iolanda Pineda, els responsables de Càritas, el Banc dels Aliments i altres entitats que hi donen suport, entre les quals hi havia representants de La Caixa, van fer la inauguració oficial. El quart economat que es posa en funcionament a les comarques gironines atén per ara unes 150 famílies i està obert tres dies a la setmana, tot i que la previsió és poder donar servei a unes 300 famílies quan estigui a ple rendiment. Segons es va anunciar, aquesta setmana està previst que es posi en servei un altre centre de distribució d'aliments a Olot i el 10 de gener, un altre a Lloret. Amb aquests centres es completarà la xarxa que es va començar amb els de Girona, el de Figueres i el de Palamós. Aquests centres subministren aliments a persones que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d'alimentació. Cada quinze dies es distribueix una cistella de productes, que varia en funció dels membres que formen la unitat familiar.

El centre de Salt ha estat impulsat per l'Ajuntament del municipi, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, el Dipsalut i Càritas. La major part dels aliments provenen de la Fundació del Banc dels Aliments, per mitjà de donacions que aporten empreses i particulars, i de l'organització de campanyes. Els tècnics dels serveis d'atenció social de Salt o Càritas són els que valoren la possibilitat d'accedir al centre i si els participants han de contribuir amb una quota econòmica, que és d'un màxim de vuit euros, que representa el cost del 30% de la cistella. Els ingressos obtinguts amb les quotes es destinen a la compra de més aliments. L'objectiu és que els participants se'n surtin, de la seva situació, i necessitin del servei del centre un màxim de nou mesos.

El nou economat té actualment quinze voluntaris i també dues persones que hi treballen a mitja jornada, amb una plaça d'inserció laboral.

LA XIFRA

3
dies
a la setmana: dimarts, dijous i divendres, de 10 del matí a 1 de la tarda, el centre distribuirà aliments bàsics.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.