Societat

tarragona

El Mercat Central recuperarà la teulada modernista

Quatre candidatures es disputen l'execució de les obres de remodelació de l'equipament, que començarà a principi del 2011

L'Ajuntament mostra el projecte al públic amb dues maquetes

Els veïns de Tarragona poden visualitzar des d'ahir l'aspecte del futur Mercat Central un cop s'hagi executat la remodelació integral. L'Ajuntament ha instal·lat a l'interior de l'equipament dues maquetes que permeten descobrir els detalls del projecte, que, si no hi ha més retards, començarà a agafar forma a partir del primer trimestre de l'any vinent.

Les obres, a banda d'una millora del servei comercial i d'aparcament de la zona, permetran també rehabilitar l'edifici d'estil modernista del Mercat Central, ara molt deteriorat, i que de fet el 2015 ha de celebrar el seu centenari. Una de les principals aportacions dels treballs serà la recuperació de la teulada original de l'edifici, ara inapreciable. “Es podran tornar a veure les sanefes de ceràmica de colors propis d'una teulada modernista”, va destacar el tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Sergi de los Rios. Tota la façana, a més, recuperarà l'aspecte original de l'edifici.

Les obres al mercat aniran acompanyades d'una sèrie de millores de l'entorn urbà que el govern municipal també ha volgut fer visibles a través de les noves maquetes. Així, es transformaran en illes per a vianants els carrers Reding i Governador González, a més d'un accés exclusiu per a autobús amb parada per a les línies municipals.

L'inici de les obres haurà d'esperar de moment a l'adjudicació dels treballs, pressupostats en 34,7 milions. Segons va avançar ahir De los Rios, aquest pas està previst que es produeixi durant el mes de gener, i que, per tant, les obres puguin començar durant el primer trimestre de l'any vinent, “tal com preveia l'últim calendari”. Sí que va destacar que són quatre les unions temporals d'empreses (UTE) que han presentat una proposta per assumir els treballs, i que ara haurà d'estudiar el tribunal encarregat de valorar les ofertes.

De moment, el tinent d'alcalde sí que va confirmar que ja han finalitzat tant els treballs arqueològics previs com les tasques de desviament dels serveis.

També a Corsini

La remodelació del Mercat Central suposarà l'ampliació dels serveis comercials amb més parades i locals, a més de la instal·lació d'un supermercat en una planta semisubterrània. Les molèsties provocades per les activitats de càrrega i descàrrega també seran minimitzades amb la creació d'una planta subterrània per a usos logístics. A aquests serveis s'afegiran dues plantes més d'aparcament, amb 330 noves places.

Les maquetes del projecte estaran exposades durant les festes de Nadal a l'edifici del Mercat Central, tot i que a partir de l'any vinent es traslladaran a la vela provisional de la plaça Corsini, on des del 2007 funcionen les parades. De los Rios va destacar que l'exposició servirà per dinamitzar la zona.

LA XIFRA

34,7
milions
són els que costaran les obres de remodelació del Mercat Central de Tarragona, que s'adjudicaran al gener.

LA FRASE

Els treballs arqueològics i les obres de desviament de serveis ja han finalitzat
Sergi de los Rios
Tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat a Tarragona (ERC)

LA XIFRA

330
places d'aparcament
seran les que es crearan a les dues plantes de pàrquing que es faran sota el mercat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.