Societat

societat

Blanes invertirà 12.000 euros per reduir els sorolls de nit

L'Ajuntament de Blanes s'adhereix avui al Pacte per a la Convivència Nocturna, que subscriuen també l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA) i la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm). La mesura s'ha pres després que l'estiu passat veïns del barri dels Pins es van queixar pel soroll i les molèsties que provocaven els locals nocturns (hi ha 25 bars i discoteques a la zona, que també és residencial) i l'Ajuntament va prendre el compromís de trobar-hi una solució, segons va explicar ahir el regidor de la policia, Joaquim Torrecillas.

El pacte implica que l'Ajuntament contractarà una empresa especialitzada (Laboratorio de Ensayos Metrológicos) perquè faci un treball de camp i identifiqui els punts conflictius de la zona, i, posteriorment, farà propostes d'actuació. “Nosaltres com a Ajuntament ens comprometem a aplicar les mesures que l'empresa ens proposi”, diu Torrecillas. L'Ajuntament preveu, a més, que a partir del gener es puguin incrementar les molèsties, perquè la prohibició de fumar als locals farà que la gent dels bars hagi de sortir a fer el cigarret i hi hagi encara més soroll. “Ens volem avançar, no sabem si hi haurà més problemes; per això ho encarreguem a una empresa especialitzada, ens dóna molta confiança”, opina el regidor.

Contractar l'empresa té un cost de 12.000 euros, que assumiran en una part els locals (uns 400 euros per local) i la resta, l'Ajuntament. Torrecillas va destacar que Blanes és el primer municipi de les comarques gironines que s'adhereix a aquest pacte. Gairebé tots els bars i locals de nit formen part de Fecasarm, i l'incompliment de les mesures que proposi l'empresa els podria comportar l'exclusió de l'associació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.