Societat

barcelona

El catàleg del patrimoni de Ciutat Vella se sotmet a revisió

L'Ajuntament encarrega tres estudis per actualitzar els elements de valor arquitectònic del districte

L'Ajuntament de Barcelona ha començat la revisió del catàleg del patrimoni arquitectònic del districte de Ciutat Vella. Aquest catàleg, que recull 1.370 elements, data de l'any 2000 i aleshores aquell document ja estipulava que en el termini d'una dècada caldria revisar-lo.

L'àrea d'Urbanisme ha fet tres encàrrecs per dur a terme aquesta revisió a tres grups d'arquitectes diferents, que es preveu que tinguin enllestida la feina durant el primer trimestre del 2011. Una vegada estiguin enllestits els treballs, se sotmetran a un ampli procés de debat.

Els encàrrecs de revisió es faran en tres àmbits geogràfics diferents de Ciutat Vella: el sector oriental, el sector central (entre Via Laietana i la Rambla) i el Raval i la Barceloneta. Els tres grups d'arquitectes (Francesc Gruartmoner, Joan Manel Nicolàs i Glòria Bassegoda, respectivament) faran un estudi de l'adequació del catàleg a la realitat actual, elaboraran un document de criteris de com completar-lo per, finalment, redactar les noves fitxes i la nova normativa. Segons la regidora d'Urbanisme, Gemma Mumbrú, la divisió del districte –que concentra bona part del patrimoni arquitectònic de la ciutat– en aquestes tres zones ha de permetre “una feina més acurada i exhaustiva”.

LA XIFRA

1.370
elements
recollia el pla especial de protecció de patrimoni arquitectònic de Ciutat Vella aprovat l'any 2000.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.