Societat

societat

Deu locals posen estufes a les terrasses de Girona per la nova llei del tabac

Les peticions s'han acumulat en l'últim mes davant l'entrada en vigor de la nova normativa

El consistori permet instal·lacions de gas propà i elèctriques

Deu bars i restaurants de Girona han sol·licitat en l'últim mes a l'Ajuntament el permís per instal·lar estufes a les terrasses dels seus locals. Les peticions coincideixen amb l'entrada en vigor a partir del 2 de gener de la reforma de la llei del tabac que prohibeix fumar a l'interior dels locals de concurrència pública.

La regidora de mobilitat i via pública, Isabel Salamaña, atribueix la coincidència de sol·licituds en les últimes setmanes a la proximitat de l'entrada en vigor de la llei i augura que “n'arribin moltes més en les properes setmanes”, sobretot, perquè encara són poques les peticions si es té en compte que al municipi de Girona hi ha 167 locals amb terrassa.

En l'actualitat ja hi ha nou locals que tenen instal·lades un total de 22 estufes perquè els fumadors es puguin quedar a les terrasses durant l'hivern, ja que a l'exterior dels locals podran continuar fumant. Un altre dels locals ha sol·licitat ara la implantació d'aquests aparells. La instal·lació d'estufes suposa també un cost pels propietaris de bars i restaurants, ja que el consistori cobra l'ocupació d'un metre quadrat, com es fa amb les ocupacions de taules i cadires de les terrasses.

Gas propà i elèctriques

Finalment, l'Ajuntament ha decidit que només permetrà estufes de gas propà o elèctriques a les terrasses de Girona. “No ho teníem regulat esperant que ho fes la Generalitat, però amb el retard en fer-ho i la normativa, hem regulat quines s'hi poden posar tenint en compte bàsicament qüestions de seguretat”, explica Salamaña. El reglament per instal·lar les estufes només permet tenir-ne a les terrasses dels mesos d'octubre a maig. El reglament només permet la instal·lació d'estufes als establiments que tinguin terrassa, per tant, aquells pubs o bars musicals que no disposin de terrassa no podran fer la sol·licitud per tenir estufes a l'exterior del local. En el cas de les estufes elèctriques, s'adverteix que no hi pot haver cables per terra o aeris i que cal que passin de manera soterrada per no entorpir o dificultat els vianants. També s'ha de tenir en compte que la instal·lació i la potència de l'estufa s'adiguin amb la resistència del para-sol. Fins ara tots els locals que han sol·licitat la instal·lació d'estufes a les terrasses són del Barri Vell i el sector centre de la capital gironina per poder aprofitar les terrasses tot l'any.

LA XIFRA

22
estufes
hi ha instal·lades en aquests moments a les terrasses de bars i restaurants de Girona.

LA DATA

2.1.2011
És el dia en què entrarà en vigor la reforma de la llei del tabac que prohibirà fumar als locals.

LA XIFRA

167
terrasses
té la ciutat de Girona i això fa preveure més demandes un cop s'apliqui la llei del tabac.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.