Societat

societat

Projecte per convertir els santuaris gironins en un atractiu turístic

El Bisbat farà reformes d'envergadura a les hostatgeries i als restaurants de quatre santuaris marians per potenciar-ne l'ús i el gaudi entre els visitants

El Bisbat de Girona ha recuperat la gestió de les hostatgeries i restaurants dels santuaris marians de la Salut de Sant Feliu de Pallerols, la Salut de Terrades, els Àngels de Sant Martí Vell i Santa Afra de Sant Gregori per fer-hi reformes d'envergadura i convertir-los en un atractiu turístic de qualitat adreçat a un públic ampli. A més de la renovació de les instal·lacions, el projecte Santuaris de Girona, que es va presentar a la fira Trek & Walk que es va celebrar el novembre de Barcelona, vol potenciar el senderisme, amb la creació de recorreguts guiats per professionals i recuperar la cuina pròpia de les hostatgeries posant els plats al dia. Amb aquests canvis, a més de mantenir els visitants que acudeixen als santuaris per motius religiosos, es vol promoure el turisme familiar, el gastronòmic i també el d'empresa. Així, en els centres que es pugui, s'habilitaran sales per fer-hi reunions d'empreses. “Històricament els santuaris han estat un lloc de culte i de trobada i el que es pretén és que, a més, siguin un lloc d'esbarjo i que la gent que hi puja, hi trobi una oferta d'activitats”, explica l'assessor del projecte, Toni Vallory. I és que, segons ressalta Vallory, els santuaris es troben en els cims de la serralada i tenen unes vistes espectaculars, la qual cosa els confereix un valor afegit i diferenciat d'altres allotjaments turístics.

LA DATA

1.1.2011
Al llarg d'aquest mes començaran les obres als espais comuns dels Àngels i a la Salut de Terrades.

LA FRASE

Volem que, a més de ser un lloc de culte i de trobada, els santuaris siguin també un lloc d'esbarjo
Toni Vallory
assessor del projecte ‘SANTUARIS DE GIRONA'
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.