Societat

La nit més màgica de l'any

Els Reis Mags visiten avui la demarcació per fer realitat els desitjos dels més petits

Tren, vaixell, helicòpter, llagut, cavalls o camells són alguns dels mitjans que han fet servir des d'Orient per arribar a casa nostra

A Tarragona, Ses Majestats hi faran acte de presència en vaixell, a 1/4 de 7, a les escales reials del Moll de Costa. A 3/4 de 7, a l'alçada de la plaça dels Infants, és previst que arrenqui la cavalcada, que enguany serà retransmesa per TV3, motiu pel qual la ciutat està més engalanada que mai. La principal novetat de la rua d'enguany seran les tres noves carrosses que s'incorporaran al seguici de Ses Majestats, tot completant un procés de renovació engegat l'any passat amb la millora de les estructures. Durant el recorregut es repartiran 5.000 corones fetes pel dibuixant Hugo Prades fins a exhaurir existències.

De dolços, no en faltaran, amb vuit tones de caramels, tots aptes per a celíacs. L'itinerari que seguiran els 36 elements de la cavalcada –que culminarà el seu primer centenari– serà el de sempre: plaça dels Infants, carrer Reial, Apodaca, Mitja Lluna, rambla Nova –on faran dos tombs–, Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font. Allí, l'alcalde farà el lliurament a Melcior, Gaspar i Baltasar de les claus de la ciutat.

A Reus, volant

La ciutat ja s'està preparant per rebre Ses Majestats, que aterraran amb helicòpter al parc Sant Jordi, a 2/4 de 5. No serà fins dues hores i mitja més tard que començarà la cavalcada, que enguany, com a novetat, presenta una nova carrossa que representa les cartes que els nens i nenes de la ciutat els han fet arribar. Aquesta és la novena i es completa amb les habituals: les tres dels reis, una que simbolitza les joguines, una que representa el carbó i tres de fantasia.

L'estel guiarà la cavalcada, que portarà els Reis d'Orient pel carrer Ample, l'avinguda Prat de la Riba, l'avinguda president Companys, el carrer Sant Joan, el Tomb de Ravals, el carrer Salvador Espriu, el carrer de l'Amargura i quan arribin a la plaça del Pintor Fortuny, i només els reis damunt les bigues romanes, amb el seu seguici, baixaran pel carrer Llovera fins a la plaça del Mercadal. Un cop a l'Ajuntament, també rebran les claus de la ciutat de mans de l'alcalde.

Abans, els Reis Mags s'hauran desplaçat a l'hospital Sant Joan, on visitaran els nens que hi estiguin ingressats, i els avis del sociosanitari, així com també aniran a la residència de l'ICASS, al passeig Mata. Un centenar de persones participaran com a figurants en la cavalcada, que mobilitza fins a 300 persones d'entitats i associacions locals, i cossos de seguretat. Durant tota la cavalcada es llençaran fins a sis tones de caramels (que no contenen gluten). L'Ajuntament recorda als pares, avis i tots els acompanyants dels nens i nenes que volen veure la cavalcada, que col·laborin per tal que la canalla no baixi de la vorera i que no s'abalanci damunt els caramels per evitar incidents.

Oriental de debò

La cavalcada de Reis de Tortosa continua la seua aposta temàtica i aquesta nit estarà dedicada als contes de Les mil i una nits, tot evocant la màgia d'Orient. Finalment, el seguici reial disposarà d'un equip format per mig miler de persones, en què desfilaran sis carrosses, set estructures mòbils i cinc conjunts de vehicles. Com ja és tradicional, si el temps i el cabal de l'Ebre ho permeten, els Reis Mags arribaran a Tortosa en barca pel riu i desembarcaran a la platja fluvial del barri de Ferreries a, partir de les sis de la tarda. Per això, l'organització recomana al públic seguir l'arribada de Ses Majestats des de l'avinguda Felip Pedrell, entre el pont de l'Estat i el pont del tren, o al passeig de l'Ebre, a la banda de Ferreries. De fet, un cop a terra, i com a novetat d'enguany, els Reis Mags faran una parada important en el seu recorregut, ja que adoraran el nen Jesús en un pessebre vivent que ha organitzat la parròquia del Roser.

Tot seguit, els Reis Mags faran un petit itinerari per Ferreries i cap a les set del vespre marxaran cap a la plaça de l'Ajuntament, des d'on sortirà una cavalcada que enguany acabarà al passeig central del parc municipal Teodor González, a causa de les obres del pàrquing a la plaça del Carrilet. El recorregut de la cavalcada, que enguany ha aconseguit rebaixar el pressupost fins als 26.000 euros, serà: plaça de l'Ajuntament, carrer Doctor Vilà, avinguda de la Generalitat i carrer Rosselló, des d'on entraran al passeig central del parc municipal Teodor González. Un cop allà, Ses Majestats faran una salutació i entregaran els regals als xiquets de les famílies que així ho hagin acordat prèviament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.