Societat

educació

Les escoles fan pont gràcies al dia festiu de lliure disposició

El nou calendari escolar elimina el 7 de gener de les vacances de Nadal

Dubtes sobre la setmana blanca

La majoria d'escoles i instituts no començaran les classes del segon trimestre fins dilluns, malgrat que el nou calendari escolar elimina, per primera vegada, l'endemà de reis com a part de les vacances de Nadal. A principi de curs, els centres ja van comunicar a les famílies que el 7 de gener seria festiu com a dia de lliure disposició, després que s'aprovés en els consells escolars celebrats al juny. La mesura va ser ben rebuda pels progenitors, molts dels quals fan pont.

El consens de docents i famílies en donar continuïtat al 7 de gener com a dia festiu és l'únic a què han arribat en les polèmiques sorgides per l'aplicació del nou calendari. L'enfrontament per l'eliminació de la jornada intensiva –que els centres han aconseguit recuperar després de mesures de pressió– continua viu a l'espera de les decisions de la nova consellera d'Ensenyament.

L'altre conflicte obert és el de la nova setmana de vacances d'hivern que enfronta els pares amb l'administració. En els últims dies, la consellera Irene Rigau ha reiterat que no adoptarà cap decisió sobre l'anomenada setmana blanca fins que es reuneixi amb totes les parts implicades: famílies, centres escolars i municipis. Una de les qüestions a tractar serà si els ajuts previstos per organitzar activitats són suficients.

Davant d'això, Irene Rigau podria deixar la porta oberta que els centres que així ho decideixin eliminin la setmana blanca i reparteixin els dies festius al llarg del curs.

LA XIFRA

3
festes
de lliure elecció tenen les escoles i instituts. Els dies escollits s'han d'aprovar en el consell escolar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.