Societat

turisme

Crítiques dels locals de Girona per l'augment de les taxes de les terrasses

L'Associació d'Hostaleria de Girona diu que en 4 anys el consistori ha apujat un 60% les tarifes

Crítiques al Pou Rodó per passar a primera categoria

L'Associació d'Hostaleria de Girona es mostra crític amb les puges que suposaran per a molts bars i restaurants l'augment de la taxa d'ocupació de les terrasses. El gerent de l'entitat, Jesús Pastor, assenyala que les queixes no són només pels nous preus aprovats per a aquest any 2010 sinó “perquè en els últims anys, l'augment dels preus acumulat ja és del 60% en alguns casos”. L'associació assegura que han tramès diverses vegades la petició a l'Ajuntament perquè no s'apugessin les tarifes per tenir taules i cadires al carrer.

Aquesta és la reacció dels empresaris del sector de la restauració a les noves taxes públiques que va aprovar l'Ajuntament de Girona. Els nous preus suposen un augment del 32% del preu de les terrasses més grans del centre de Girona. L'augment de preus és molt dispar segons la zona de la ciutat, ja que a les terrasses mitjanes dels carrers més turístics la puja és del 20% i si es tenen terrasses de menys de 16 m² l'increment és d'un 10%. L'Ajuntament defensa, a més, que sectors com els de Sant Narcís o Santa Eugènia veuran com baixa el preu per les terrasses perquè han baixat de categoria. Es calcula que hi haurà vint-i-dos locals que pagaran menys, però en cent trenta-dos casos pujarà la taxa. Al sector del Pou Rodó lamenten que ara que hi ha terrasses que donen dinamisme, se'ls passi a la primera categoria de carrers per les taxes i s'incrementin els preus.

LA XIFRA

60
per cent
asseguren que és el que l'Ajuntament ha apujat les tarifes de les terrasses en els últims anys.

LA DATA

01.01.2011
Les noves tarifes
per a les terrasses de bars i restaurants s'apliquen des de l'inici d'aquest mateix any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.