Societat

interior

Acusen Puig de “destruir” els projectes de Saura

ICV-EUiA vol evitar la supressió del programa de violència masclista

ICV-EUiA presentarà una resolució perquè el Parlament es pronunciï sobre la supressió del programa de seguretat contra la violència masclista anunciat pel conseller d'Interior, Felip Puig. En un comunicat, el diputat de la formació ecosocialista Jaume Bosch va explicar que la futura resolució plantejarà donar “marxar enrere” a l'eliminació del programa, i va augurar una votació positiva al restabliment del programa, ja que la lluita contra la violència masclista “és compartida per la majoria dels diputats”.

Més polítiques de gènere

El departament d'Interior va anunciar divendres la supressió del programa per convertir la lluita contra la violència de gènere en una política “activa” del departament, incloent totes les seves funcions a la direcció de la secretaria de seguretat, juntament amb altres àmbits importants del departament, com la direcció dels Mossos d'Esquadra, el servei de Protecció Civil o prevenció i extinció d'incendis.

Jaume Bosch, que va acusar Puig d'“acumular despropòsits” i declaracions contradictòries en els seus primers dies com a màxim responsable d'Interior, va criticar que el nou conseller vulgui “destruir” el codi d'ètica dels Mossos d'Esquadra i el programa contra la violència masclista, dos dels projectes més importants del responsable del departament durant el darrer mandat, Joan Saura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.