Societat

La USAP ven el seu fitxer de socis a les institucions que subvencionen el club

L'Ajuntament de Perpinyà subvenciona l'equip de rugbi amb 970.000 euros per a la temporada 2010/11. La USAP es compromet, a canvi, a fornir les dades de socis i ‘partenaires'

Una de les clàusules del Marché negocié sans mise en concurrence de prestations de communication signades entre l'Ajuntament de Perpinyà i l'equip de rugbi de la USAP posa en evidència que la principal institució esportiva de la Catalunya del Nord ofereix a l'Ajuntament el fitxer dels socis del club i el dels seus partenaires financers. El servei de comunicació de la USAP afirma que “aquest mateix tipus d'acord s'ha signat també amb el Consell General dels Pirineus Orientals i el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló”. Aquest acord, aprovat pel consell municipal de Perpinyà en la sessió pública del mes de novembre, estableix que Perpinyà subvenciona amb 970.000 euros el club de rugbi per la temporada 2010 /11.

En l'apartat número 4 dedicat a la comunicació s'estableix que, per 100.000 euros, la USAP es compromet a fer que el logo de l'Ajuntament sigui present a tots els suports de comunicació, a establir un enllaç entre el seu web i el de l'Ajuntament i que l'Ajuntament de Perpinyà “faci l'adquisició del fitxer dels socis i dels partenaires financers per a una utilització exclusiva de comunicació. La SASP USAP prendrà al seu càrrec les autoritzacions dels socis i partenaires, així com de la CNIL”.

En els documents fornits per la USAP per fer-se soci hi ha, efectivament, una casella on es pot donar l'acord, o no, perquè les dades personals siguin utilitzades pel club a la seva conveniència. El club de rugbi, a través del seu servei de comunicació afirma, després de negar qualsevol venda del fitxer, que com a màxim “si l'Ajuntament, el Consell General o el Consell Regional ho sol·liciten, el club comunica als seus socis una informació d'aquestes institucions públiques”. Contradient els termes del contracte o Marché negocié sans mise en concurrence de prestation de communication, aquestes fonts del club afirmen: “No donem el nostre fitxer a ningú”.

“Sorprenent i xocant”

Segons la web perpinyanesa l'Archipel Contre-attaquenomés un càrrec electe, entre els consellers municipals de Perpinyà, es va mostrar estranyat per aquesta clàusula del contracte entre la USAP i l'Ajuntament. Jacqueline Amiel-Donat, cap de l'oposició socialista i convergent (Convergència Democràtica de Catalunya a Catalunya Nord fa coalició amb els socialistes a Perpinyà), va intervenir per declarar que trobava “sorprenent i xocant que aquest fitxer sigui venut per 100.000 euros”. El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ho va justificar dient que “aquest tipus d'acord també ha estat signat amb altres institucions públiques”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.