Societat

El carnaval del Paradise

La consellera general socialista Segolène Neuville i associacions feministes de Catalunya Nord critiquen el tema d'enguany del carnaval de Sant Llorenç de Cerdans

“A la fi de la darrera reunió del col·lectiu del carnaval, després d'haver menjat i begut, se va aprovar la proposta de dedicar el carnaval d'enguany al macrobordell de La Jonquera” explica en Didier Parayre, portaveu del col·lectiu. “Mai nos haguéssim imaginat que això faria tant de soroll”, afegeix.

El soroll ha arribat amb les declaracions de Segolène Neuville, consellera general socialista i coneguda feminista. Aquesta responsable política ha fet declaracions públiques en què expressava el temor que es banalitzi “un tema greu; tothom sap que les dones que treballen en aquests establiments són explotades” i es preguntava si a Sant Llorenç de Cerdans arribarien “a disfressar la mainada de prostitutes”.

Segons Parayre, les declaracions de Neuville podrien ser considerades “una difamació. Aquesta senyora ens pren per pagesots sense cultura”. El portaveu del col·lectiu del carnaval lamenta que aquesta responsable política del Consell General no els hagi telefonat “per demanar explicacions abans de fer tantes afirmacions gratuïtes”. Per ell, les feministes “s'equivoquen de combat” i demostren que “no saben el que és un carnaval”. El batlle de Sant Llorenç de Cerdans, Jacques Roig, resumeix tota la polèmica amb un lacònic “per Carnaval tot s'hi val!”

La setmana entrant el col·lectiu del carnaval s'ha de tornar a reunir i és molt probable que “davant de tant de soroll i per calmar tothom” es decideixi “abandonar el tema del Paradise com a lema del carnaval” d'aquesta població vallespirenca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.