Societat

Els Mossos desallotgen els sindicalistes que ocupaven els antics jutjats de Barcelona

Més de 200 persones han ocupat durant tot el matí l'edifici

Protesten per la decisió del ministeri de Treball de cedir l'edifici on estaven a CCOO

Els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar un per un els sindicalistes de la CGT que aquest matí han ocupat els antics jutjats de Barcelona al número 8 de la Via Laietana de Barcelona.

Segons un dels desallotjats, els identifiquen un per un i en comproven les dades, i després els agents de la Brigada Mòbil els acompanyen fins a les portes dels jutjats, on hi ha apostats vuit furgons dels Mossos.

Segons han informat fonts de la policia catalana, el propietari de l'immoble va presentar denuncia per la qual cosa els Mossos van demanar que sortissin i a aquells que no van optar per no fer-ho els identifiquen i imputen pels delictes d'usurpació i desobediència. Uns 20 sindicalistes han decidit sortir abans de l'entrada de la policia.

A l'edifici hi havia unes 200 persones, segons fonts sindicals, que han realitzat aquesta acció reivindicativa per demanar una nova seu després que el Ministeri de Treball concedís la totalitat de l'edifici sindical de Via Laietana a CCOO, lloc on durant 21 anys havia estat il·legalment la CGT.

Una cinquantena de manifestants s'han concentrat davant de l'edifici i han obligat a tallar els dos sentits de la Via Laietana, des de passades les 13 hores.

Els manifestants davant dels jutjats coregen consignes com 'Un desallotjament, una altra 'ocupació'', 'Aquest sindicat sempre lluitarà' i 'CCOO i UGT, sindicats del poder'. De l'edifici pengen banderes de la CGT i pancartes que diuen 'PSOE regala; CCOO i UGT empassen', 'CGT per no vendre's al carrer es pot veure' i 'Patrimoni sindical ja'.

El desallotjament, que està transcorrent de manera pacífica, ha començat cap a les 13.00 hores després que els Mossos comminessin als sindicalistes a sortir de l'edifici, tot i que la majoria s'hi ha negat, si bé no estan posant resistència quan són obligats a abandonar-lo. Cada sindicalista desallotjat és rebut pels concentrats amb aplaudiments i crits de joia.

Una portaveu del sindicat, Eva Sánchez, ha explicat que porten des de 2007 esperant que Treball els adjudiqui un local i que ja no es creuen les promeses, pel qual han optat per aquesta acció. Ha lamentat que se li hagi cedit un edifici sencer a CCOO, mentre que a ells no els proposen cap alternativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.