Societat

tarragona

Les actes de sant Fructuós, en àrab i turc

L'Arquebisbat de Tarragona restaura la ràdio del cardenal Vidal i Barraquer

Les actes del martiri de sant Fructuós, les més antigues conservades de tota la península Ibèrica, ja tenen la seva traducció a l'àrab i el turc. L'Arquebisbat de Tarragona ha impulsat aquestes dues noves edicions del document, originalment escrit en llatí, amb motiu del viatge que properament farà l'arquebisbe Jaume Pujol a Turquia, després de rebre ahir la invitació formal de l'ambaixador turc a l'Estat espanyol, Ender Arat, que ahir va oferir una conferència a Tarragona sobre la llibertat d'expressió i de creences a Turquia. Aquest país té diferents vincles d'índole religiosa amb Tarragona, ja que tant sant Pau (que va evangelitzar la ciutat) com santa Tecla eren originaris de Turquia.

La traducció de les actes martirials de sant Fructuós a l'àrab serà lliurada a la comunitat cristiana procedent de l'Iraq que ara viu a Turquia com a refugiada i que l'arquebisbe visitarà.

Ràdio restaurada

Amb motiu de la celebració ahir de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, Pujol va presentar la restauració de la ràdio que va pertànyer al cardenal Francesc Vidal i Barraquer, que va ser arquebisbe de Tarragona entre els anys 1919 i 1943. L'aparell, que era a les dependències de l'Arquebisbat en molt mal estat, ha estat restaurat per Fernando Serret i, tot i que ja s'ha aconseguit que torni a funcionar, encara s'està treballant amb diferents col·leccionistes per trobar les peces que falten per completar la restauració de l'aparell.

D'altra banda, el Museu Bíblic Tarraconense també va rebre ahir la cessió d'un punter de plata procedent d'una sinagoga de Jerusalem del segle XIX i utilitzat per llegir la Torah (els cinc primers llibres de l'Antic Testament) sense que hi hagi cap contacte directe entre els dits i els textos sagrats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.