Societat

Tercer dia de retards a Rodalies Renfe

La R1, la R2 i la R4 tornen a presentar el matí d'aquest dimecres retards d'entre 15 i 30 minuts

La vaga de zel dels maquinistes afecta els 400.000 usuaris que cada dia té Rodalies

La jornada de vaga de dimarts va comportar la supressió de 38 trens

Tercer dia d'afectació al servei de Rodalies de Renfe a causa del conflicte laboral que enfronta els maquinistes amb la companyia. Ja a les set del matí, la R1, la R2 i la R4 de Rodalies de Renfe presenten el matí d'aquest dimecres retards d'entre 15 i 30 minuts a causa del que l'empresa ha qualificat de “vaga de zel” per part del col·lectiu de maquinistes.

La jornada de vaga de dimarts va comportar la supressió de 38 trens i retards de fins a 30 minuts, tot i que la companyia ferroviària va apuntar que només segueixen la vaga 40 dels 530 maquinistes. La vaga de zel dels maquinistes afecta els 400.000 usuaris de Rodalies.

Aquest dimecres suposa el tercer dia consecutiu en què el servei de Rodalies es veu alterat.

La companyia va assenyalar dilluns que, “davant de les exigències dels maquinistes després de sis mesos de negociació”, la companyia va implantar aquest diumenge un gràfic reglamentari amb un canvi d'horaris per garantir la mobilitat dels viatgers.

Per la seva part, els sindicats van assegurar que els retards es deuen al fet que el canvi en els horaris estableix uns períodes de descans de 45 minuts, el mínim que estableix la llei, que no es pot complir si hi ha retards al servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.