Societat

14.503 passatgers han utilitzat el tren d'alta velocitat Barcelona-París el primer mes de funcionament

El ministre de Foment afirma que Catalunya se situa com “el pont” cap a Europa

Els polítics fan avui el trajecte inaugural d'un tram que funciona des de fa un mes

14.503 viatgers han utilitzat el tren d'alta velocitat entre Barcelona i París en el seu primer mes de funcionament.

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat, just abans de fer el trajecte, que la línia “situa Catalunya una vegada més com el pont cap a Europa i com a protagonista de la caiguda de l'última barrera amb la resta del continent: l'ample de via”.

Al costat del secretari de Transports francès, Thierry Mariani, i el president de la Generalitat, Artur Mas, Blanco fa avui un viatge inaugural per la línia ferroviària d'Alta Velocitat Figueres-Perpinyà), el primer TGV transfronterer, en servei comercial des del 19 de desembre.

En el trajecte estan acompanyats pel delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel; l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.

El servei d'alta velocitat Barcelona-París és una realitat des de fa quaranta dies, amb un trajecte de set hores i 25 minuts, però que inclou un transbord --canviant d'andana-- a l'estació de Figueres-Vilafant.

Aquest nou servei per la línia TGV transfronterera redueix en una hora i quinze minuts el temps que fins ara era necessari invertir per viatjar en tren entre les dues capitals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.