Societat

Horta de Sant Joan

Una entitat jueva plantarà arbres al bosc incendiat

El Fons Nacional Jueu reforestarà la zona cremada amb 5.000 arbres, per homenatjar els bombers morts

El Fons Nacional Jueu, una organització de caràcter sionista, ha anunciat que plantarà 5.000 arbres a la zona cremada per l'incendi d'Horta de Sant Joan, en memòria dels cinc bombers morts el juliol del 2009. Abans, els tècnics del Parc Natural dels Ports, que col·laboren en la iniciativa, hauran de determinar les zones de plantació dels arbres, que seran pins i alzines carrasques. L'alcalde d'Horta de Sant Joan, el convergent Àngel Ferràs, ha lloat la proposta, la qual també hauria rebut el llum verd de les famílies dels bombers. Tot i això, Ferràs ha assegurat que el consistori donarà suport al projecte sempre que aquest tinga un caràcter “apolític”. L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan va rebre la proposta del Fons Nacional Jueu ara fa un any, i serà presentada formalment a Barcelona al maig.

La idea és començar a preparar els terrenys i plantar durant la tardor o l'hivern vinents. A més, la proposta presentada preveu habilitar un itinerari pel bosc, “perquè la gent pugui passejar i conèixer què va passar”. Tot plegat, suposaria un cost de 10.000 euros, que l'organització sionista recolliria amb donacions. Des de la creació de l'Estat israelià, el 1947, l'entitat assegura haver plantat 240 milions d'exemplars en 900.000 hectàrees, a més d'haver construït seixanta embassaments. Les plantades d'arbres, a més, s'utilitzen per homenatjar diversos personatges, alguns dels quals són catalans. Així, disposen del seu bosc a l'Estat d'Israel el jutge espanyol Baltasar Garzón; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i, molt aviat, també la periodista Pilar Rahola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.