Societat

terrassa

Els veïns de Ca n'Aurell condicionen el seu trasllat a Saphil a tenir-ne la gestió

L'associació de veïns decidirà si accepta anar a l'antiga fàbrica rehabilitada quan conegui l'espai de què disposarà i si podrà administrar-lo

L'associació de veïns de Ca n'Aurell encara no ha decidit si accepta la proposta de traslladar-se a l'antiga fàbrica Saphil, que l'Ajuntament començarà a rehabilitar d'aquí a sis o vuit setmanes. La junta de govern va aprovar inicialment el projecte la setmana passada, que preveu que a la planta baixa hi hagi els serveis socials i a la primera, sales polivalents per a entitats.

Malgrat que el tinent d'alcalde d'Acció Social, Isaac Albert, compta amb l'entitat veïnal, el seu president, Antoni Falgar, va indicar: “Fins que no estigui definit el model de gestió no ens definirem”. Falgar, però, va admetre que, si l'Ajuntament els cedís la gestió de l'equipament com ho ha fet amb el casal cívic del Vapor Gran amb l'Ateneu Terrassenc, “podria decantar la balança, seria un punt important”. Amb tot, l'associació no seria partidària de compartir sales amb altres entitats sinó d'administrar el seu propi espai com passa ara a la seva seu del carrer Blasco de Garay. L'entitat està pendent d'una reunió amb el tinent d'alcalde per acabar de prendre la decisió.

La Federació d'Associacions de Veïns (FAVT), que ha de deixar l'edifici del carrer Cisterna, espera que l'associació de veïns es traslladi a l'antiga Saphil per quedar-se amb la seva seu. El president de la FAVT, Gregorio Ramírez, va recordar que aquest intercanvi és un compromís a què van arribar amb l'alcalde, Pere Navarro, i el regidor de Participació, Jordi Ballart. “Confiem que això sigui una realitat aviat”, va dir Ramírez, que va assenyalar que la seu actual de l'associació de Ca n'Aurell és ideal per a la FAVT.

A l'Associació de Diabètics de Catalunya encara no ha arribat cap proposta per deixar l'edifici del carrer Martin Díez. Segons la presidenta de l'entitat, Maria Méndez, “el que convé és un lloc cèntric perquè la gent gran hi sàpiga anar”. El secretari dels Voluntaris de Terrassa, Sergi de los Rios, va valorar que, malgrat no tenir connexió ADSL, la seva seu actual al carrer Martín Díez és “l'adient per a l'activitat que es fa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.