Societat

Quinze detinguts en desarticular una xarxa de prostitució a Catalunya

La majoria de dones eren originàries dels països de l'est d'Europa i les obligaven a treballar en diversos bordells de Vilanova, Sant Adrià de Besòs i Salou

Entre les persones detingudes hi ha la màxima responsable de l'organització

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa internacional que explotava sexualment dones originàries dels països de l'est d'Europa, que eren obligades a exercir la prostitució en bordells de Catalunya -a Vilanova i la Geltrú, Salou i Sant Adrià de Besós- al País Basc i Madrid.

Les víctimes, la majoria procedents de països de l'est d'Europa, eren traslladades a Vilanova, on residien els màxims responsables, i posteriorment repartides per prostíbuls de Granollers, Calella, Sant Adrià de Besòs, Vilanova i la Geltrú, Salou, Irun i Vitòria.

Han estat detingudes 15 persones, entre elles la màxima responsable de l'organització, com presumptes autors de delictes d'associació il·lícita, afavoriment de la immigració il·legal, relatiu a la prostitució, contra la salut pública, corrupció de menors i amenaces.

El registre d'un total de 10 bordells ha permès la intervenció de 18.000 euros en metàl·lic, 150 euros falsificats, un passaport i una carta d'identitat lituanes falsos, 200 grams de substàncies estupefaents, entre altres efectes, així com abundant documentació relacionada amb les activitats delictives.

Entre les víctimes d'aquesta xarxa figura una noia de 18 anys, amb una minusvalidesa psíquica, la mare de la qual va denunciar que s'havia escapat del seu domicili i que estava retinguda en contra de la seva voluntat, sent obligada a prostituir-se en un club de Vilanova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.