Societat

Salut multa amb 3.300 euros un bar de Mollerussa per permetre fumar

La Mossadeta s'enfronta a una sanció greu per haver permès fumar i a una de lleu per no haver col·locat el cartell de prohibit fumar

El propietari manté la seva lluita contra la llei antitabac i té deu dies per presentar al·legacions

El Departament de Salut ha imposat una multa de 3.300 euros al propietari d'un bar de Mollerussa per permetre fumar a l'interior del local després de l'entrada en vigor de la llei antitabac.

La Mossadeta, un dels dos bars d'aquesta localitat que es va declarar insubmís a la normativa antitabac, s'enfronta ara a dues sancions: una greu, de 3.000 euros, per haver permès fumar al seu establiment i una lleu, de 300, per no haver col·locat a l'entrada del local el cartell de prohibit fumar.

El propietari del bar, Sergi Vega, ja ha anunciat la seva intenció de recórrer la sanció, tot i que no ha mostrat massa esperances a la possibilitat d'estalviar-se la multa. Aquest jove restaurador assegura que, tot i que ja no permet fumar al seu local, mantindrà la seva lluita contra la llei antitabac, motiu pel qual ja ha recollit més d'un miler de firmes.

A principis de gener, després de l'entrada en vigor de la polèmica llei, tant el bar La Mossadeta com la cafeteria Viena de Mollerussa van decidir rebel·lar-se contra la nova normativa i permetre fumar als seus clients. Aquests dos establiments catalans es van sumar així a la iniciativa que va emprendre el 2 de gener el propietari de la graella Guadalmina de Marbella, el primer que va anunciar que faria cas omís a la normativa i permetria als seus clients seguir fumant al local.

En el cas dels establiments catalans, aquesta rebel·lió va durar una setmana, fins que Salut va obrir dos expedients sancionadors i davant l'amenaça de noves multes. Per la seva banda, el restaurant andalús també va deposar fa uns dies la seva actitud, després que la Junta d'Andalusia ordenés el tancament cautelar del local i proposés una sanció de 145.000 euros per una falta molt greu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.