Societat

religió

Ampli ressò de l'article sobre la faltade capellans

El Fòrum Joan Alsina defensa el sacerdoci entre dones i homes casats

L'article d'opinió del Fòrum Joan Alsina titulat Escassetat de capellans, publicat ahir pel diari El Punt, ha tingut un ampli ressò entre els mitjans de comunicació. En l'article, els membres del Fòrum Joan Alsina aposten per suplir la mancança de capellans tornant al funcionament de les antigues comunitats cristianes, en què cadascuna escollia, sense discriminació per raó de sexe o d'estat civil, la persona que presidia les celebracions eucarístiques. Així, el Fòrum Joan Alsina es pronuncia obertament a favor que les dones i els homes casats puguin fer de capellans.

En l'article, el col·lectiu Joan Alsina també explica que els camins que s'han seguit fins ara per pal·liar els efectes de la davallada del nombre d'ordenacions sacerdotals, que asseguren que es troba per sota dels límits raonables, han fracassat rotundament i s'han revelat anacrònics. Les estratègies que s'han seguit són o bé un reforçament de l'ortodòxia i un replegament a les trinxeres doctrinals o bé l'agrupació de parròquies en els nuclis més grans o la multiplicació dels serveis del capellà fent-lo anar de poble en poble. Respecte de l'última estratègia esmentada, el Fòrum Joan Alsina diu que no resol el problema sinó que només actua de pedaç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.