Societat

societat

La Generalitat no renuncia al centre de menors de Mataró

Defensa que el servei s'ha “esponjat” i que ara hi ha menys residents que abans perquè molts han marxat a pisos

Els veïns continuen dient que la situació no ha millorat al carrer i temen que amb el bon temps empitjori

La Generalitat no pensa cedir ni a les pressions veïnals ni a les del govern municipal perquè es tanqui el centre de menors La Ribera de Mataró. La direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) defensa la vigència de les mesures que es van acordar el desembre passat per tal de millorar la convivència a l'entorn més immediat del centre, i reclama més temps perquè les actuacions tinguin els efectes esperats. “No el tancarem en absolut i hem d'esperar per veure com evoluciona la situació”, assenyalava un portaveu de la DGAIA.

No va servir de res que la responsable de l'organisme, Anna Solés, s'entrevistés fa alguns dies amb l'alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), perquè les posicions canviessin. Durant la trobada, la directora general va explicar-li que el servei “s'ha esponjat” de residents i que ara hi ha menys menors que abans perquè han marxat a diversos pisos tutelats. A més, també s'havia parlat de la necessitat de disposar d'un equip de mediadors perquè parlés directament i de manera individual amb cadascun dels veïns que viuen a tocar del centre i que són els que més pateixen la sensació d'inseguretat que hi ha al carrer. Tot i això, el batlle de Mataró continua reivindicant el tancament de La Ribera perquè hi continua havent episodis conflictius dia sí i dia també.

Tot i que s'havia apuntat la possibilitat que Anna Solés es reunís amb els veïns del barri i l'Ajuntament, la trobada s'ha hagut d'ajornar, i la previsió ara és que es farà a mitjan d'aquest mes de març. Un desaire que els veïns més afectats per l'activitat del centre d'acollida lamenten perquè la impressió que tenen és que l'organisme, que depèn de la Generalitat, “els dóna allargues”. “La sensació de descontrol no es pot consentir, i al carrer, malgrat totes les mesures posades en marxa, hi continuen passant coses”, asseguren els veïns, que temen que la situació s'agreugi quan arribi el bon temps i les sortides del joves siguin més habituals.

LA DATA

16.03.11
És la darrera proposta de dia perquè la DGAIA es reuneixi amb els veïns i l'Ajuntament.

LA XIFRA

4
mesos era el temps per aplicar i avaluar l'eficàcia de les mesures acordades el desembre passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.