Societat

La majoria de pobles gironins que l'han de tenir tenen el Neucat

Tots els ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants estan obligats a tenir un pla d'actuació municipal (PAM) o pla d'emergències. A més d'aquests, la normativa assenyala que han de disposar-ne també els considerats turístics, encara que tinguin menys població. Si ens centrem en els plans d'emergència referits a la neu, han de tenir a punt un pla d'emergència tots els municipis situats per sobre dels 400 metres d'altitud. En els últims anys, la Generalitat ha anat atorgant ajudes als ajuntaments i als consells comarcals, perquè puguin redactar els plans.

A les comarques de Girona, 31 dels 36 municipis que l'haurien de tenir ja disposen del Neucat. Dels que falten, n'hi ha que l'estan tramitant. A més, d'aquests n'hi ha 172 que seria recomanable que el tinguessin. D'aquests, 81 han fet cas al suggeriment i una vintena l'estan preparant.

La demarcació de Girona ha fet molt més els deures del Neucat que la resta de Catalunya. Només el 38% dels pobles catalans el tenen enllestit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.