Societat

equipaments

En marxa el centre de dia per a gent gran de Riudellots

El va inaugurar ahir el conseller de Benestar Social i Família

Té vint places de capacitat i s'obrirà aquest mes

El centre de serveis per a la gent gran de Riudellots es posarà en marxa a finals d'aquest mes i permetrà atendre fins a vint avis. L'estrena oficial, però, es va fer ahir en un acte d'inauguració que va ser presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat per l'alcaldessa del municipi, Montserrat Roura.

Un centenar de persones van assistir a l'acte, majoritàriament veïns interessats a conèixer el nou equipament del poble, a part d'autoritats de la comarca i de la demarcació.

El nou edifici està situat als afores de la població, al carrer de Girona, i té una superfície de 383 metres quadrats. És un projecte en què han col·laborat pràcticament totes les administracions: l'Estat, amb una subvenció de 332.000 euros; la Generalitat, amb l'aprovació de places públiques i un pla d'atenció integral; el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació, amb aportacions de material, i l'Ajuntament, que ha completat la inversió amb més de 125.000 euros.

Tot plegat ha permès posar en marxa un equipament en què s'oferiran tallers de promoció per a l'autonomia personal, fisioteràpia i infermeria, entre altres serveis. A part, per a aquells usuaris amb mobilitat reduïda s'organitzarà un sistema de transport amb minibús.

Tal com va explicar l'alcaldessa, una tercera part de la població de Riudellots té més de 65 anys i la vellesa “s'ha convertit en una etapa cada cop més llarga i més plena d'oportunitats”. En aquest sentit, el conseller va destacar que l'objectiu del centre és “donar un servei integral a la gent gran”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.