Societat

la vida social

Com llueix el carnaval!

Milers de persones participen de la disbauxa del carnestoltes i de les rues que es van celebrar a diverses poblacions

El temps no va fer la guitza i les comparses van poder lluir les disfresses

Per carnaval tot s'hi val. Ho diu la dita catalana i es va poder comprovar ahir en moltes poblacions de les comarques gironines. Finalment el temps no va fer la guitza i milers de persones van participar en les rues de carnestoltes, una assistència que també es preveu multitudinària en les que avui se celebraran.

Ahir va ser el torn de poblacions tan importants com Platja d'Aro. En aquest municipi, hi van participar una setantena de carrosses i cap a 4.000 figurants amb disfresses per tots els gustos. Les comparses, que van protagonitzar coreografies animades, van recórrer el centre de la població, uns carrers que estaven plens de públic de gom a gom. Va passar el mateix a Lloret, municipi en què també ahir es va celebrar la gran rua, a més d'altres activitats complementàries, com el concurs de disfresses al carrer o bé un xou de perruqueria, que va ser una novetat de la jornada.

A Palamós, la rua es va allargar durant hores a causa de la gran participació de què va gaudir. Com a la resta de poblacions, el carnaval és una festa marcada amb fluorescent en el calendari, i els palamosins hi participen multitudinàriament.

En aquest sentit, podríem anar enumerant moltes poblacions de les comarques gironines que ahir van viure la disbauxa de Carnestoltes amb intensitat, amb rues, sopars, balls de nit, a més d'altres activitats.

Però no hi ha temps per descansar. Avui al matí continuen les desfilades de carrosses i de disfresses. Algunes poblacions, com Lloret o Palamós, ho repetiran. D'altres, ahir, només van fer una prèvia, com és el cas de l'Escala que va fer una rua infantil, i serà aquest matí quan tots els participants sortiran al carrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.