Societat

Un grup de dones diu Prou a Camps

El col·lectiu, que es defineix com a transversal i nascut de les xarxes socials, presenta un manifest contra el president del Consell

S'inspira en les protestes femenines contra Berlusconi

Escriptores, actrius, diputades, professores o estudiants valencianes s'han adherit al manifest “Les dones diem prou a Camps”, presentat aquest dilluns. Inspirat en les protestes femenines contra Berlusconi a Itàlia, el manifest diu “prou a la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d'expressió, d'informació, d'educació, de tria de model familiar o econòmic i a Camps i al seu govern manipulador, corrupte i censor”. El text finalitza advertint Camps que no prenga la força de les dones com una actitud “anodina i sense importància”. “El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat!. I li ho diem en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià”.

La periodista Reis Juan ha estat l'encarregada de llegir el manifest amb el qual es presenta aquest col·lectiu, que tindrà com a primer acte l'assistència a la manifestació del Dia de la Dona a València demà dimarts 8 de març amb la pancarta “Les dones diem prou a Camps”. Juan ha reconegut la inspiració en la manifestació femenina a Itàlia contra Berlusconi. “Sembla que estem molt lluny però quan van degradant-te, a poc a poc, no penses mai que pots arribar a situacions límit', ha manifestat. Les assistents a aquesta presentació pública, han remarcat que la iniciativa ha nascut a la xarxa social Facebook i que ja compta amb més de 300 persones adherides en pocs dies de funcionament.

El text ha estat signat per diputades com Mònica Oltra de Compromís) o Ana Noguera del PSPV-PSOE), periodistes com Amàlia Garrigós i Reis Juan (Ràdio 9), l'escriptora i periodista Núria Cadenes, l'escriptora Gemma Pasqual, l'actriu Rosana Pastor o la professora Pura Peris, entre un llistat de centenars de persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.