Societat

Martínez Sistach parla dels llibres escrits per Benet XVI

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va presentar dijous al vespre al Museu Diocesà el llibre d'entrevistes del papa Benet XVI Llum del món, del periodista Peter Seewald. A l'acte, hi va assistir l'editor Raimond Herder.

Dijous coincidia en la presentació a Roma de la segona part del llibre del pontífex Jesús de Natzaret. Va recordar Sistach: “El papa diu que no és cap llibre de magisteri... sinó un llibre que s'havia proposat des de feia molt de temps com la seva última gran obra. Conscientment no ha volgut fer-ne cap acte de magisteri, sinó entrar en la discussió teològica i intentar presentar una exegesi, que no segueixi cap historicisme positivista, sinó que incorpori també la fe com a element de la interpretació”.

“El papa ens ha dit que és una tragèdia que Europa, sobretot en el segle XIX, s'afermés i divulgués la convicció que Déu és l'antagonista de l'home i l'enemic de la seva llibertat. No és pas així, ja que la glòria de Déu és també la glòria de l'home”, va concloure el cardenal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a