Societat

la crònica

La tisoradeta

La universitat rebrà reconeixement en comptes de finançament

Mesures complementàries (ben bé obligatòries no, però quasi) que arrodonirien la gran retallada planejada intel·ligentment pel govern català. S'ha de dir que hom resta un xic acollonit en veure un “llançament” integral semblant. Ara sí que anirem bé! Es palpa!

Salut: no es podrà esternudar amb persones a prop, a menys de 5 metres. Exactament igual per a l'evacuació rectal o bucal de gasos. Els oients s'aguantaran el riure.

Benestar social: serà mal vist ser pobre de solemnitat. Una mica sí, però no gaire. Reduït el personal de l'ICS, els malalts s'atendran entre ells. Europa ho copiarà.

Educació: la cobertura d'ordinadors no es farà i es vendran els actuals. Punters amb ensenyament, no calen instituts. Els pares ho adoptaran. Ho esperaven.

Universitat: la universitat rebrà reconeixement en lloc de finançament (que acaba igual). Els becaris a EUA hauran de tornar nedant i els d'Europa fen autoestop.

Ciència: els que fent recerca no inventin quelcom sonat, seran desinventariats. Els parcs científics i tecnològics i similars s'arrendaran com a magatzems logístics als comerciants xinesos.

Infraestructures viàries: es recobrarà el plaer de caminar grans distàncies. Obra nova? Si para la immigració i la que hi ha para de parir, s'hi cabrà en l'actual.

Medi ambient: transvasament del Roine? Calla, boig! Farem cadena amb galledes. La xarxa d'aigua potable la servirà salada dues hores al migdia i dues a la nit.

Interior: com que la delinqüència puja, els Mossos baixen. Per anivellar. Funcionaris familiars i amics dels anteriors governs amb blindatge seran marcats amb foc.

Justícia: per cada nou full entintat, en seran cremats cent i se suprimirà la calefacció. La baixada de sous se celebrarà amb un dinar. No hi serà convidat el conseller.

Govern: la retallada estructural s'anivellarà governant des de casa i els caps de setmana. Les empreses públiques rendiran per collons (perdó). Quina gràcia!

Parlament: es pot saber on i amb qui viatjava el Parlament amb 2 milions d'euros? Els extres amb personalitats es faran a “Les set portes”. S'hi pot anar a peu.

Reforma laboral: els acomiadats, en lloc de cobrar indemnització, la pagaran. És un dir! Recordaran les mares dels empresaris i sovint visitaran l'empresa.

Reforma de les pensions: l'endarreriment de la jubilació es dotarà amb caminadors. Es controlaran rigorosament els tallats dels pensionistes.

Pla d'ajust: els jubilats actuals, en fer-se rics, renunciaran a la paga. L'abolició del “xec nadó” frenarà les tremperes desordenades i no protegides.

Impostos: els governants del sud d'Europa els apugen; al nord els baixen. Es diu que les proves dels motors d'orina van per bé. Es dotaran d'embuts els vehicles.

Cultura: al Liceu els artistes pagaran per actuar-hi i els 50 milions d'euros que costaven seran repartits entre els joves artistes sense feina. El català és un poble culte, tot i que hi ha més elements que coneixements. S'ha d'abaratir la cultura i generalitzar-la. Cal entrada lliure pel jovent a totes les exhibicions, museus, mostres, exposicions i esdeveniments d'art.

Comunicació: els actors, presentadors i directius de TV3 i Catalunya Ràdio seran retribuïts com un bon paleta, fuster o mecànic. Cuní no plegarà. La CCRTV es pot abolir i la poden administrar dos robots i sis indis informàtics.

Esports: els administratius d'esports no se sap que administren. En sobren un 90 per cent. Es fomentarà el fet de jugar a “patacons, xanques, una mica més alt, rescat, a la corda, la baldufa, rotllanes i d'altres, i se suprimiran les inversions i les subvencions.

Aquesta retallada complementària seria molt ben vista en cas de ser aplicada. Hom sols pretén ajudar. La governamental s'ha fet amb molta pressa i s'endevinen mancances. Hi ha bona voluntat, és clar. Sobra entrenament d'oposició i en falta de governant. Vinga!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.