Societat

salut

La llei del tabac no ha canviat els hàbits dels que surten de nit

El soroll al carrer, principal problema per als empresaris, segons una enquesta

El 88% dels usuaris gironins del sector de l'oci nocturn no han modificat els seus hàbits des de l'entrada en vigor de la llei del tabac, segons els resultats d'un estudi d'opinió elaborat per ECA Grupo Bureau Veritas per encàrrec de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm). Només un 5% dels clients enquestats diuen que ara surten més perquè ja no els molesta el fum i un 4% diuen que van a casa dels amics perquè s'hi pot fumar. Amb tot, un 48,5% farien la norma més permissiva (amb zones per a fumadors i no fumadors) i un 40% la deixaria tal com està.

Segons l'enquesta, feta a un miler de consumidors d'oci nocturn repartits entre les quatre demarcacions catalanes, el soroll al carrer s'ha convertit en la principal preocupació dels empresaris del sector de l'oci nocturn. L'estudi ja ha constatat que la gent surt igualment i va als locals però està molt temps a fora fumant, sense consumir, cosa que provoca molèsties al veïnat i genera denúncies que després es dirigeixen contra els ens locals. Una altra de les qüestions que preocupen els empresaris del sector és la davallada en la facturació, que a Girona és d'un 8%. El sector l'atribueix a l'entrada en vigor de la nova llei i a la crisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.