Societat

societat

Blanes va imposar 226 sancions per actes incívics

És el balanç del 2010, el primer any d'aplicació de l'ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana

Durant el 2010 es van aixecar 226 actes a Blanes per infracció a l'ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana, en el primer any d'aplicació d'aquesta normativa. Desglossades, el nombre més alt d'actes va ser per consum de begudes alcohòliques al carrer (76), seguit de la venda ambulant sense autorització (54), per pertorbar el descans dels veïns (40), per orinar al carrer (30) i pel llançament d'objectes a la via pública (26).

Les sancions imposades, que entren totes en la categoria d'infraccions lleus, han anat des dels 120 euros fins als 750, i destaca que en el 80% dels casos els infractors són del país i no pas turistes. Les infraccions greus són les que cometen els locals nocturns que venen ampolles d'alcohol per treure al carrer i que poden anar des dels 750 fins als 1.500 euros de multa. De moment no hi ha cap sanció d'aquest tipus però l'Ajuntament té previst dur a terme “accions contundents” a la zona del carrer Olivers, on s'ha detectat que hi ha locals que fan “d'expenedors d'alcohol”.

Les infraccions s'han produït a la zona dels Pins, excepte venda ambulant, que afecta tot el municipi. El tinent d'alcalde de govern municipal, Quim Torrecillas, va destacar ahir que el 2010 ha estat el primer any que l'Ajuntament ha disposat d'una eina que permet veure quines condicions incíviques són reiterades, i que és la primera vegada que s'hi intenta incidir per millorar la convivència “entre els que volen viure i els que volen beure”.

Premi al civisme

Per altra banda, l'Ajuntament de Blanes va rebre dilluns el segon premi al Civisme i la Convivència Nocturna, de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) per haver-se adherit al pacte per la convivència nocturna. Actualment s'estan fent exàmens de sonometria a bars i locals i entrevistes als veïns per començar a elaborar diverses propostes. El primer premi va ser per a l'Ajuntament de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.