Societat

societat

Veïns de Blanes donen suport a un metge acomiadat

Juan Martínez, una persona molt coneguda a Blanes, s'enfronta a l'ICS perquè considera que és perseguit

El fet que l'Institut Català de la Salut (ICS) acomiadés el metge de família del CAP de Blanes 2 Juan Martínez ha provocat la indignació i les queixes de molts dels seus pacients, entre els quals hi ha treballadors del Circ Italià. El metge, que manté una estreta relació amb el treballadors del circ perquè els atén i hi actua de pallasso a les nits, va presentar un recurs contenciós administratiu contra l'ICS i ahir es va començar a celebrar la vista oral a la sala número 2 del contenciós administratiu de Girona. Durant la vista, que no va concloure ahir, una seixantena de pacients seus es van desplaçar fins a Girona en un autocar i cotxes particulars per donar-li suport. Tots els seus pacients parlen del tracte excel·lent d'aquest metge i consideren completament injust que l'ICS el vulgui fer fora del sistema.

L'advocat de Martínez, Benet Salellas, va explicar que l'ICS va sancionar-lo, el 2009, amb tres anys de suspensió de sou i feina, amb la conseqüent pèrdua del lloc de treball. La falta de respecte envers els companys de treball i la detecció de defectes a l'hora d'omplir els formularis de derivació van ser els arguments que va utilitzar l'ICS a l'hora d'obrir-li l'expedient sancionador. Salellas considera que les raons adduïdes són una excusa per acomiadar Martínez pel fet de tenir un plantejament “alternatiu” a l'hora de practicar la medicina, molt proper a la gent. Salellas creu que el seu client està sent “assetjat” laboralment per l'ICS i, a banda del contenciós administratiu, ha presentat una querella contra els responsables de l'ICS a Girona. Martínez es va mostrar ahir orgullós del suport rebut pel poble.

LA FRASE

És un metge heterodox, que té un tracte molt humà amb els pacients. És molt conegut a Blanes
Benet Salellas
ADVOCAT DE JUAN MARTÍNEZ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.