Societat

Educació

Prop de tres mil alumnes gironins, a les proves Cangur

Aquesta convocatòria de matemàtiques es fa a uns cinquanta països per fomentar l'interès per la matèria

Un mes té cinc dilluns, cinc dimarts i cinc dimecres. El mes anterior tenia quatre diumenges. El mes següent tindrà: quatre divendres, quatre dissabtes, cinc diumenges, cinc dimecres o la situació és impossible. Aquesta era una de les qüestions plantejades ahir en les anomenades proves Cangur, sobre matemàtiques. Corresponia al nivell de primer de batxillerat, un dels quatre que hi havia, ja que les proves són per a alumnes d'entre tercer d'ESO i segon de batxillerat.

Es tracta de la setzena edició, i aquest any hi han participat 2.906 alumnes de les comarques gironines, 1.211 dels quals es van concentrar a la UdG.

Els alumnes són de 60 centres de secundària. Lídia Riera, de l'institut de Cassà, va explicar que s'hi presenta per segon cop perquè li agraden les matemàtiques, igual que en Suresh Ramionet, de l'institut de Llagostera. La majoria dels participants dominen força bé la matèria. En la prova no es permet fer servir la calculadora.

Aquesta prova, impulsada per la Societat Catalana de Matemàtiques, en col·laboració amb les universitats catalanes, té com a objectiu fomentar l'interès per les matemàtiques. Ahir es va fer de manera simultània arreu de Catalunya. Se seleccionen un 5% dels participants que millors resultats han obtingut i es reparteixen distincions i premis. La mateixa prova es fa a una cinquantena de països.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.