Societat

sant adrià de besòs

La Fundació Formació i Treball obre seu a la Mina

El nou edifici té més de 9.000 metres quadrats, i s'hi ofereix formació i feina a persones amb risc d'exclusió

En la inauguració, Artur Mas admet que el combat contra l'atur no ha tingut èxit

La nova seu de la Fundació Formació i Treball, ubicada al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, es va inaugurar ahir i va ser posada com a exemple del camí que ha de seguir Catalunya per sortir de la crisi.

En la inauguració Artur Mas va admetre que Catalunya no ha sabut donar la volta a l'actual situació de crisi econòmica ni a les males dades d'atur i pobresa. El president de la Generalitat va assegurar que Catalunya té “dificultats greus”, però també va llançar un missatge d'esperança per no perdre l'horitzó: “Catalunya se'n pot sortir”, va assegurar. Segons el president de la Generalitat, “Catalunya està en marxa, es mobilitza per anar endavant i acabarà donant-li la volta a aquesta situació difícil que tenim”. I una d'aquestes mostres d'esperança, segons Mas, és la fundació.

La Fundació Formació i Treball està dedicada a formar persones amb especials dificultats socials i personals i procurar-ne la inserció laboral. L'any passat van aconseguir reinserir 163 persones. D'altra banda, també es dedica a ocupar persones amb risc d'exclusió social amb la gestió de roba i mobles de segona mà i oferint serveis sobretot de neteja i bugaderia. En aquest àmbit, l'any passat va donar feina a 134 persones. La roba, recollida en grans contenidors taronja escampats per l'àrea metropolitana –l'any passat se'n van recollir dues tones–, i els mobles que els donen, després de ser seleccionats i si cal arranjats, o bé es donen a famílies sense recursos o bé es venen a la botiga de la seu. Manuel Ribas, president de la fundació, va recordar un dels lemes de l'entitat: “Servir formant i formar servint”. La nova seu té 9.150 metres quadrats i disposa d'espais per a la formació, per a la producció de roba i mobles, i per a la botiga.

Sistach es reivindica

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va aprofitar el seu parlament en la inauguració d'ahir per reivindicar-se, en plena polèmica amb el pare Manel.
Sistach va criticar que se separi Càritas de la jerarquia de l'Església com si fossin coses diferents: “Càritas i la jerarquia són la mateixa cosa; jo sóc el president de Càritas”, va abrandar el cardenal.

El “càstig infantil” del tramvia

Les autoritats presents a la inauguració de la nova seu de la Fundació Formació i Treball van ressaltar la importància que estigui ubicada al barri de la Mina. L'alcalde Jesús M. Canga, però, va lamentar profundament la imatge que es transmet de la Mina amb els actes d'incivisme a la línia T6 del Trambesòs, que passa pel mig del barri: “Quatre pedres de quatre gamberros serveixen per estigmatitzar un barri”, va dir. Canga, davant d'Artur Mas, va criticar que l'ATM els hagi “castigat” amb la supressió del servei del tramvia cada dia que es produeix un acte vandàlic: “Ens castiguen com els nens petits”, va afirmar l'alcalde. Segons Canga, en les últimes setmanes ja s'ha suspès cinc dies el servei després de detectar-se un acte vandàlic. Va qualificar de “ridículs” aquests càstigs. L'alcalde va assegurar que el servei de la T6 no els agrada, i ha demanat que es canviï la ruta i que enllaci l'estació de tren del municipi amb les Glòries de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.