Societat

Lambda lamenta la “invisibilitat” de les famílies homoparentals

Critiquen que la llei de custòdia compartida no reconeix la diversitat de les unions

El col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals lamenta que l'aprovació de la llei de custòdia compartida hui a les Corts Valencianes “invisibilitze de nou” les famílies no tradicionals. “Una llei d'aquesta importància es podia haver aprofitat per a reconéixer el paper de la diversitat familiar en la nostra societat, utilitzant el preàmbul de la llei per a visibilitzar els diferents tipus de famílies existents i, per tant, incloent-hi les que formem lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”, apunten des del col·lectiu.

Lamba recorda que la llei només afectarà els matrimonis i que les parelles del mateix sexe només han tingut la possibilitat de casar-se des de l'any 2005.

Lambda demanà tant al govern valencià com al Grup Popular en les Corts que acceptara les esmenes de Compromís en aquest sentit, però finalment no s'han admés. Lambda també apostava per incloure la mediació familiar a la llei, tal com demanaven tots els grups de l'oposició.

“Estem davant d'una llei incompleta, que ha deixat de banda realitats que continuaran estant discriminades, i que torna a invisibilitzar la diversitat familiar. I tot això precisament l'endemà que s'hagen complit 2.000 dies des que el PP presentara un recurs d'inconstitucionalitat a la igualtat de les nostres famílies. Continuarem lluitant per posar fi a totes les situacions discriminatòries que patim i així ho demanarem als partits polítics davant la convocatòria de les properes eleccions”, diu José de Lamo, coordinador general del col·lectiu Lambda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.