Societat

Salut

Faran mobilitzacions contra la tisorada a la sanitat pública gironina

Els sindicats es van reunir ahir amb la direcció del Josep Trueta i van alertar de les “greus” repercussions

Volen consensuar un calendari d'accions

La retallada anunciada al sector sanitari públic “afectarà greument “ la seva qualitat, a més de les “greus repercussions laborals” que ocasionarà, segons va alertar ahir la junta de personal de l'hospital Josep Trueta de Girona. El pla de xoc econòmic que la direcció de l'hospital ha presentat als responsables de l'Institut Català de la Salut (ICS) preveu una retallada d'entre l'11% i el 12% del pressupost anual, que és de 140 milions.

Els representants de SATSE, CCOO, Metges de Catalunya, CATAC-CTS i SAE han expressat la necessitat de “consensuar actuacions conjuntes” amb els comitès d'empresa i delegats de personal de tots els serveis de la sanitat pública de la regió sanitària de Girona per tal d'aconseguir aturar el que consideren un pla “inacceptable”. La reunió s'ha convocat el dia 11 d'abril, a les 5 de la tarda, a la sala d'actes de l'hospital Josep Trueta.

El pla d'estalvi que es vol aplicar al Trueta forma part dels 28 milions de tisorada que experimentarà el pressupost dels 250 milions de l'ICS per a la regió sanitària de Girona.

Preocupació

La Unió Catalana d'Hospitals –patronal que integra més de 380 centres sanitaris, el 60% dels quals de la xarxa concertada– va fer pública ahir la seva preocupació pels efectes que tindrà la retallada en la prestació dels serveis sanitaris i el funcionament dels centres. Segons l'associació empresarial, de la qual era president Boi Ruiz fins que va ser nomenat conseller de Salut, les entitats no podran assumir les retallades de pressupost exigides pel departament aplicant només mesures de gestió. La UCH va alertar que, per arribar al 10% de reducció de despesa, caldrà adoptar mesures que afectaran la prestació de serveis i també les plantilles.

Els gerents dels centres sanitaris associats a la UCH calculen que les mesures de gestió no suposaran més d'un 3% o un 5% de reducció de despesa, és a dir, la meitat de l'objectiu previst per Salut.

“Arribar a quantitats superiors [d'estalvi] suposa l'adopció de mesures que implicaran una afectació del model de prestació de serveis i de l'estructura de les organitzacions amb incidència especial en l'àmbit de les plantilles”, va reconèixer la patronal en un comunicat que va fer públic ahir. Des de la UCH consideren que aquesta realitat “demana un abordatge global”.

LA DATA

11.4.11
Està previst que hi hagi
una reunió conjunta dels comitès d'empresa i delegats de personal.

LA XIFRA

16
milions
d'euros de retallada es preveuen en el pressupost de l'hospital Josep Trueta de Girona.

Els sindicats demanen més informació al Trueta

La junta de personal del Josep Trueta es va reunir ahir amb la direcció del centre i va demanar de manera urgent que se li faciliti tota la informació. Segons va explicar el president en funcions de la junta, David Oliver, per a la setmana vinent, molt probablement dijous, hi ha prevista una nova reunió. “La direcció ens ha informat que encara no tenen tancat el pla de mesures concretes i que tan aviat com el tinguin ens el presentaran”, va informar la junta de personal. Els sindicats reclamen que de les grans línies es coneguin al més aviat possible els detalls. “Ens preocupen molt les repercussions laborals, però també l'afectació que el pla tindrà per als usuaris, ja que és clar que això afectarà el servei i la qualitat de la sanitat pública”, destaca la junta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.