Societat

equipaments

Dues entitats s'uneixen per fer una residència a Badalona

projecte

La Fundació Sique! i l'associació Assa impulsen la creació d'un equipament amb vint places per a discapacitats intel·lectuals

El projecte se situarà a l'edifici de l'antic hostal Bétulo, al davant de l'edifici municipal del Viver

El dèficit de places de residència per a persones amb diferent capacitat intel·lectual ha impulsat dues entitats del Barcelonès nord a unir esforços. Fruit d'aquesta necessitat, la Fundació Sique!, de Badalona, i l'associació Assa, de Sant Adrià de Besòs, treballen plegades per a la creació d'una llar residència de vint places. L'equipament s'ubicarà en un edifici de tres plantes del centre de Badalona. Es tracta de l'immoble del número cinc de la plaça de l'Assemblea de Catalunya, que havia ocupat l'hostal Bétulo.

Les dues entitats han negociat un contracte de lloguer a trenta anys de l'edifici, que només necessita algunes reformes per poder convertir-se en residència. El director de la Fundació Sique!, Samuel Esturo, explica que el fet que l'immoble hagués estat un hotel facilita molt les tasques de condicionament per convertir-lo en residència, ja que “totes les habitacions tenen lavabo”, i afegeix que “només caldrà fer dues cuines i alguna redistribució d'espais”. Els impulsors del projecte l'han fet arribar a la Generalitat per sol·licitar el cinquanta per cent del cost.

L'equipament podrà acollir vint persones amb diferent capacitat intel·lectual. L'associació Assa gestionarà la primera planta de l'immoble, que tindrà sis places residencials. La segona i la tercera planta seran gestionades per Sique! i tindran dotze places de residència i dues de respir per a les famílies.

El president de la Fundació Sique! assegura que el projecte “dóna resposta a una de les principals preocupacions de les famílies amb fills amb diferent capacitat intel·lectual perquè a hores d'ara hi ha una llarga llista d'espera per aconseguir una plaça residencial a Badalona”. Esturo assegura que el projecte permet també la creació de llocs de treball, tant en el procés de remodelació de l'edifici com en la posterior gestió de l'equipament, “un element positiu afegit i més en el context actual de crisi i creixement de la desocupació”.

Pendents de la Generalitat

Els impulsors del projecte tenen previst reunir-se avui mateix amb la directora dels Serveis Territorials de la conselleria de Benestar i Família a les comarques de Barcelona, Carme Canela, i amb la regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Badalona, Paquita Teruel, per exposar el projecte i explorar quines són les possibilitats de finançament perquè pugui tirar endavant al més aviat possible. El pressupost del projecte de remodelació i condicionament de l'edifici perquè pugui convertir-se en residència és d'uns 500.000 euros, la meitat dels quals els impulsors la demanen a la Generalitat, i de l'altra meitat tenen previst fer-se'n càrrec ells mateixos “amb la col·laboració de l'Ajuntament, entitats, empreses i particulars que s'hi vulguin afegir”. El director de la Fundació Sique! explica que el projecte “no té un cost gaire elevat però cal garantir que la Generalitat concertarà les places un cop la residència estigui acabada”. Samuel Esturo admet que en el context actual de crisi és difícil saber quan de temps pot trigar a fer-se realitat el projecte, tot i que recorda que “la Generalitat ha dit que no farà retallades que afectin els serveis socials”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.