Societat

Escola recorda a Font de Mora que també alcaldes del PP participen en les trobades

90.000 persones participen en el cap de setmana de festes per la llengua més multitudinari

Trobades a Moixent, l'Eliana, Burjassot, Llombai, Senija, Novelda i Santa Pola

El cap de setmana més intens de les Trobades d'Escoles en Valencià de 2011, amb set cites diferents, ha sigut un “èxit rotund de participació”, segons Escola Valenciana. L'entitat calcula que hi han assistit vora 90.000 persones a les diverses convocatòries: Moixent (Costera), l'Eliana (Camp de Túria), Burjassot (Horta Nord), Llombai (Ribera), Senija (Marina Alta), Novelda (Valls del Vinalopó) i Santa Pola (Baix Vinalopó i Baix Segura).

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, va estar present en la Trobada de la Marina Alta, a Senija. Vicent Moreno va convidar els presents a “defensar amb més força que mai el model d'escola en valencià perquè és l'únic que aconsegueix alumnes bilingües i facilita l'aprenentatge d'una llengua estrangera”.

Escola Valenciana ha intensificat els missatges a favor del sistema educatiu en valencià després que el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, haja insinuat recentment la possibilitat de suprimir les línies en valencià.

“Som conscients que a la Marina hi hauria una forta oposició de totes les forces polítiques si es duguera a terme aquesta nova ocurrència del conseller”, va advertir Moreno, tot recordant que també alcaldes i regidors del PP han donat suport a les Trobades. “El valencià no té color polític”, va afegir Moreno.

La Trobada més multitudinària, com és habitual, la de la Ribera, amb prop de 30.000 assistents. La va seguir la festa per la llengua de Burjassot, a l'Horta Nord, amb vora 15.000 participants. Moixent, a la Costera, van aplegar a les 13.000 persones, segons els mateixos càlculs. Al seu torn, Senija, a la Marina Alta, va registrar l'assistència de 10.000 persones. També l'assistència a l'Eliana (9.000), Novelda (7.000) i Santa Pola (6.000), va deixar satisfeta Escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.