Societat

Ensenyament vol que els mestres facin una hora més de classe a la setmana

La conselleria proposa que el professorat substitut hagi de treballar nou mesos per poder cobrar el mes de juliol, quan fins ara eren només sis mesos

La sisena hora de primària es mantindrà només als col·legis amb entorns socioeconòmics desafavorits

La conselleria d'Ensenyament vol que els mestres de Primària i els professors de Secundària de Catalunya facin una hora més de classe a la setmana, i passin de 23 a 24 i de 18 a 19 hores, respectivament, en una de les primeres mesures avançades per la consellera Irene Rigau al sindicat CCOO.

La secretària de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, ha informat als periodistes que aquesta mesura afecta l'acord laboral que va signar el seu sindicat en solitari l'any 2005.

A més, Ensenyament proposa que el professorat substitut hagi de treballar nou mesos per poder cobrar el mes de juliol, quan fins ara eren només sis mesos, la qual cosa afectaria més de 1.200 persones, la meitat de les quals cobren actualment aquest mes a canvi també de realitzar cursos d'estiu.

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat també que la sisena hora de primària es mantindrà només als col·legis amb entorns socioeconòmics desafavorits i entre aquells alumnes en risc de fracàs escolar, i que la resta d'estudiants tornaran a les cinc hores diàries.

En roda de premsa, la consellera Irene Rigau ha explicat que, amb caràcter ordinari, les escoles deixaran de fer la sisena hora, i aquests recursos es repartiran al global del sistema.

Això farà que alguns estudiants surtin abans que altres a la mateixa classe, però és “més important que surtin amb tot el que han de saber més, que a l'hora que han de sortir”, ha explicat Rigau

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.