Societat

L'oposició fa seues les propostes d'Escola Valenciana

El PP ni contesta a la federació

El PSPV “veu amb bons ulls el document”

Escola Valenciana ha rebut una “bon acollida” per part dels partits valencians de l'oposició a la seixantena de mesures en l'àmbit de la promoció del valencià a propòsit de les eleccions a les Corts del pròxim 22 de maig. El PP, per contra, ni tant sols ha donat audiència a la federació.

“Compromís, Esquerra Unida i Esquerra Republicana assumeixen les propostes com a pròpies i les inclouen al programa amb el qual es presenten a les eleccions. El PSPV veu amb bons ulls el document i el sotmetrà a aprovació en pocs dies”, informen des de Escola. “La proposta ha estat presentada i debatuda en reunions bilaterals amb els partits que ho han desitjat”, puntualitzen.

Alguns dels principals punts plantejats són l'impuls a una “nova llei de política lingüística que aprofundisca en les línies traçades per la llei d'ús i ensenyament del valencià i faça especial incidència en l'ús social de la llengua”, la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics i el Consell Social de la Llengua, o la intensificació de la col·laboració entre governs i ens normatius dels territoris amb llengua pròpia compartida. Escola també advoca per un model d'educació plurilingüe i per “l'impuls decidit a un sistema de mitjans de comunicació en valencià amb RTVV com a motor del sector”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.