Societat

Setmana Santa 2011

La Setmana Santa de Girona, cada cop més internacional

L'empresari Josep Lagares farà el pregó dilluns que ve

Els Manaies volen trencar la imatge de formació elitista

El penó s'entregarà a Lluís Jerez el dimecres sant per la dedicació a la confraria

Els responsables de les confraries de Setmana Santa de Girona constaten que cada cop més els actes gironins desperten l'atracció de turistes de països d'arreu d'Europa. Ho confirmava el president de la Junta de Confraries, Xavier Ribera, que destacava especialment la multitudinària processó de Divendres Sant, quan “cada cop veiem més gent de fora de Girona” que vol seguir els esdeveniments. De fet, els fullets de Setmana Santa ja fa anys que s'editen en quatre idiomes per satisfer els estrangers que assisteixen als actes. Ribera va confirmar que com ha passat els últims anys s'espera que de 1.300 a 1.500 persones participin en la processó del Sant Enterrament, que sortirà de la catedral a les 10 de la nit i que manté el mateix recorregut dels últims anys.

Lagares, el pregó

L'obertura oficial dels actes de Setmana Santa serà el dilluns dia 18 amb el pregó, que enguany es dirà al saló de descans del Teatre Municipal i anirà a càrrec de l'empresari Josep Lagares. El trasllat és obligat per les obres que s'estan fent a la Fontana d'Or i la Junta de Confraries va subratllar la col·laboració estreta de Lagares des de fa anys en diversos actes, en especial, amb la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú. Aquest mateix divendres s'obrirà, però, la tradicional Exposanta a l'església de la Mare de Déu dels Dolors, que es podrà visitar fins al dia 21.

El futur dels Manaies

El president dels Manaies, Narcís Reixach, va admetre que la confraria fa esforços per posar fi “a la falsa creença de grup elitista” i la visió que tenen alguns gironins de cercle tancat on és difícil accedir. Asseguren que tothom en pot formar part, malgrat que en les sortides només poden participar 119 manaies. Reixach també va avançar que enguany el penó es lliurarà a Lluís Jerez en reconeixement de “la seva dedicació de molts anys a la confraria”. Això sí, Reixach va admetre que encara no s'ha suscitat el debat de si les dones haurien de poder formar com a manaies.

D'altra banda, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va recordar que enguany la Setmana Santa coincideix amb les festes de primavera i Sant Jordi i va subratllar “l'atracció que suposen els actes per a gent de fora i per descobrir la ciutat”.

LA XIFRA

1.300
persones
s'esperen almenys que surtin amb en la processó de Divendres Sant, que començarà a les 10 de la nit.

Deixen de fer el Christus d'Olot per reformular-lo

La Passió d'Olot, el Christus que organitza l'Orfeó, es deixa de representar després de 13 anys de fer-se. Data del 1946, però, s'ha representat de forma intermitent. L'Orfeó vol reformular el Christus.

Més escenes i espais al viacrucis de l'Escala

El viacrucis de l'Escala, que fa l'associació El Rosetó, incorpora noves escenes i nous espais. Canvia el recorregut pels carrers del poble. Hi participen unes 150 persones i es fa Divendres Sant.

La centenària Processó dels Dolors a Peralada

Peralada celebrarà divendres que ve la centenària Processó de la Verge dels Dolors, que transcorrerà pel s carrers del nucli antic, a partir de 2/4 de 9 del vespre. Té vuit-cents anys d'antiguitat.

Sant Climent Sescebes farà la Passió de dia

Després del robatori de la instal·lació elèctrica a Sant Climent, s'ha decidit fer les representacions de la Passió a la llum del dia. Seran Divendres Sant i diumenge de Pasqua a les set de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.