Societat

La Setmana Santa dóna el tret de sortida a un bon any turístic

Les previsions són optimistes i la majoria de zones turístiques catalanes esperen ocupar entre el 75% i el 85% de les places disponibles

El fet que la setmana caigui a finals d'abril afavoreix els destins de costa

Les reserves d'última hora continuen sent una constant dels darrers anys

El sector turístic començarà l'agost abans d'hora. Almenys si es compleixen les previsions d'ocupació de les principals zones turístiques per Setmana Santa, per sobre de les dels darrers anys. Hi influeixen dos aspectes. D'una banda, els conflictes que es viuen als països àrabs i que fa que s'opti per altres destins. De l'altra, el fet que la Setmana Santa caigui a finals d'abril, un factor que beneficia els destins litorals, perquè ajuda a disminuir la competència amb el turisme de muntanya i les pistes d'esquí. Tot i les bones perspectives generals, les reserves d'última hora continuen essent una tendència els darrers anys –sobretot amb l'objectiu de trobar ofertes– i també hi influirà el temps que faci aquests dies.

Per zones, la Costa Daurada –amb prop de 148.900 places– preveu que el Divendres i Dissabte Sant se superarà amb una certa facilitat el 80% registrat l'any passat, mentre que l'ocupació mitjana al llarg de la setmana estaria a l'entorn del 65%.

A la ciutat de Barcelona les previsions són encara més favorables i s'espera que aquests dies es rebrà uns 50.000 visitants. El president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, ha explicat que es preveu omplir un 85% de les places, la qual cosa suposaria un increment del 2% respecte al mateix període del 2010. De fet, segons Clos, en el primer trimestre de l'any ja s'ha notat una recuperació del sector, sobretot amb turistes de països europeus.

El litoral gironí té unes previsions desiguals. Mentre que a la Costa Brava sud s'espera una ocupació que pot arribar al 100% a Lloret de Mar; a l'Alt Empordà se n'espera la meitat i a la Costa Brava centre se situa al 70%. Igualment, des del Patronat de Turisme de Lleida es preveu una “molt bona” ocupació que s'espera que sigui d'una mitjana del 70% als hotels i del 80% als càmpings.

Les cases rurals catalanes esperen un ple total

Molts dels allotjaments rurals catalans penjaran aquests dies el cartell de complet. Per exemple, a les Terres de l'Ebre ja tenen pràcticament assegurat un 100% d'ocupació de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua gràcies a les bones previsions meteorològiques. El mateix succeeix a les comarques gironines. Per a la resta de dies, s'espera una ocupació superior al 72% que hi va haver l'any passat.

Gran temporada de les estacions d'esquí de Lleida

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tancaran el diumenge 24 d'abril la temporada amb unes bones dades d'afluència de públic després d'una de les temporades més llargues de la història.

Denúncies al mateix hotel, a Barcelona

Alguns hotels de Barcelona començaran al juny una prova pilot perquè els turistes que hagin estat robats puguin presentar denúncia a l'establiment sense anar a comissaria. Un mosso els la recollirà.

Més trànsit sobretot cap a Tarragona i Girona

Uns 926.000 vehicles sortiran de l'àrea de Barcelona. Això es traduirà en un augment de trànsit del 3%, la majoria dels quals tindran com a destí les costes de Tarragona i de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.